Llíria, protagonista en la 'Volta al Món' musical com a homenatge a Beethoven

Guardar

bandas-de-muisica-en-lliria-foto_abulaila5
bandas-de-muisica-en-lliria-foto_abulaila5

Llíria City of Music participarà demà dijous en un dels homenatges més creatius i ambiciosos mai realitzats a la figura de Ludwig van Beethoven, un dels compositors més rellevants d'Occident. Amb motiu del 250 aniversari de la seua arribada al món a Bonn, Alemanya, un total de 15 urbs pertanyents a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO s'han unit en un innovador festival online solidari, que durant més de huit hores ininterrompudes rendiran tribut a aquest músic universal amb interpretacions des dels cinc continents.

Llíria oferirà la redifusió de l'estrena mundial el 2016 de la interpretació de la Novena Simfonia en la seua versió per a solistes, cor i orquestra de vent, transcripció realitzada pel mestre Juan Vicente Mas Quiles. Músics de la Banda Primitiva i de la Unió Musical de Llíria, dues de les agrupacions no professionals més antigues i reconegudes d'Espanya, van unir les seues forces sota la batuta del prestigiós director edetà Manuel Galduf, oferint un inoblidable recital en un entorn màgic, com l'església de l'Assumpció de Llíria, del segle XVII. Aquest concert aconseguirà demà una dimensió global en integrar-se dins del macro homenatge a Beethoven realitzat des de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, de la qual Llíria és part activa des del 31 d'octubre de 2019.

Davant la recrudescència de la pandèmia en moltes parts del planeta, aquest gran esdeveniment es planteja com un acte solidari amb els artistes i components de la indústria cultural, així com un missatge de resiliència per a totes aquelles persones amants de la música que a causa de les restriccions sanitàries no poden gaudir presencialment, com es mereix, d'un dia tan especial en la història de la música.

El festival internacional ha sigut impulsat des de Mannheim (Alemanya) i Katowice (Polònia). Llíria ha sigut convidada amb motiu de la seua organització del primer homenatge internacional realitzat a Beethoven en aquest 2020: "Finestres de Música i Esperança". El 26 de març, en els pitjors moments de la pandèmia mundial, les xarxes socials de Llíria City of Music van aconseguir unir a músics de diferents ciutats per a llançar des dels seus balcons un missatge d'unitat i esperança. La iniciativa va tindre una enorme repercussió, i va ser elogiada recentment a Pequín per la directora general de la UNESCO, Audrey Azoulay.

Festival online

Aquesta gran "Volta al Món" musical, en la qual cada ciutat oferirà la seua particular interpretació musical de Beethoven, es podrà continuar online de manera gratuïta des dels canals digitals de Llíria City of Music, des de les 10.00 (hora espanyola) d'aquest dijous 17 de desembre. Començarà en les nostres antípodes, amb la participació d'Auckland (Nova Zelanda) i Adelaide (Austràlia). Des d'allí viatjarem fins a Daegu (Corea del Sud), Chennai (l'Índia) i Kazan (Rússia). A les 12.30 hores està prevista l'arribada a Katowice (Polònia) i des d'allí a Norrköping (Suècia), Pesaro (Itàlia), Hannover i Manheim (Alemanya) i Metz (França). Les 16.18 és l'hora prevista per a l'inici del concert de Llíria, amb una duració d'1 hora i 19 minuts, el segon més llarg d'aquesta marató musical. Idanha-A-Nova i Leiria (Portugal) seran les següents i Bogotà, a l'altre costat de l'Atlàntic, posarà el colofó a les 18.38 hores a una inoblidable jornada.

A més d'en els canals oficials de Llíria City of Music (Instagram, Twitter, Facebook) aquest macroconcert es podrà seguir en la pàgina de Facebook de les Ciutats Creatives de la Música (https://www.facebook.com/citiesofmusic) i en el canal de Youtube Music Export Poland.

Destacats