Llíria presenta el cartell de "El Despertar de les Arts"

Llíria connecta música, dansa, teatre, cinema, disseny i patrimoni en un gran esdeveniment d'impuls cultural

Guardar

cartel despertar de les arts
cartel despertar de les arts

Les arts escèniques, musicals i audiovisuals començaran el despertar de la seua letargia a Llíria, la Ciutat de la Música, la nit del pròxim dissabte 6 de juny a les 22.00 hores, després de finalitzar el període decretat de dol nacional. La música, el cinema, la dansa, el teatre i el disseny es connectaran amb el patrimoni històric en un simbòlic espectacle que serà oferit a tothom en reproducció en línia, en cooperació amb la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO i la seua campanya We R Culture, per a potenciar el valor de la Cultura en temps de crisi. Assumeix així Llíria un dels principals mandats que té encomanats com a pertanyent a esta xarxa internacional que identifica la creativitat com a factor estratègic per al desenvolupament urbà sostenible.

Este singular esdeveniment compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, que va concedir a Llíria la marca ‘MediterranewMusix’ per a la projecció turística conjunta del patrimoni edetà a través de la música. L'espectacle també compta amb l'impuls de l’Institut Valencià de Cultura, per tal com Llíria és una ciutat adscrita al Circuit Cultural Valencià. L’IVC, a través de la Filmoteca Valenciana, cedirà imatges cinematogràfiques valencianes de principis del segle XX. Estos fragments dels inicis del cinema mut valencià, de gran valor documental, seran projectats sobre l'escenari mentre el reconegut guitarrista i professor del Conservatori de Llíria Rafa Serrallet els acompanyarà musicalment amb la interpretació d’obres de Penella, Padilla, Serrano i Albéniz, entre altres.

La prestigiosa actriu valenciana guanyadora d'un Goya Rosana Pastor serà la conductora d'esta nit multiartística, a la qual contribuirà amb una breu interpretació d'uns textos de la dramaturga Núria Vizcarro. La dansa també hi serà protagonista a través d'una coreografia ideada exclusivament per a este esdeveniment per la companyia Transfermove, que lideren Iris Pintos i Toni Aparisi, guanyador d'un Premi Max de les Arts Escèniques. Tots els representants de les diferents arts en l'escenari lluiran vestuari del prestigiós dissenyador de Llíria Francis Montesinos, guanyador en dues ocasions del Premi de les Arts Escèniques al Millor Vestuari i posseïdor de la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts.

Com a Ciutat Creativa de la UNESCO, Llíria City of Music té el compromís d'enfortir la cooperació entre les ciutats i reforçar els vincles entre les persones i les comunitats usant el poder de la cultura i la creativitat. Durant estes últimes setmanes en què el planeta s'ha vist assotat per una crisi sanitària sense precedents, Llíria ha sigut part activa en la mobilització solidària a través de diferents accions que han merescut el reconeixement internacional. Llíria és també part impulsora de la campanya WE R CULTURE, promoguda al si de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO per defensar la cultura i els valors com la solidaritat entre diferents comunitats. Per això, l'esdeveniment serà també difós des de Bogotà, Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, en col•laboració amb la seua Secretaria de Cultura, Recreació i Esport. La ciutat portuguesa de Leiria, també membre d'esta xarxa de ciutats creatives, n’ha anunciat, així mateix, la difusió en directe.

Després d'avançar a la fase 2 de desescalada, l'Ajuntament de Llíria, amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i de Turisme Comunitat Valenciana, ha volgut ser pioner en la defensa de la cultura unint les arts escèniques en un mateix espectacle que simbolitze "el despertar de les arts" i que servirà d'homenatge sincer a totes les víctimes i afectats per la pandèmia després de la fi del dol nacional decretat a Espanya.

L'esdeveniment tindrà lloc a l'exterior de l'església de la Sang, Monument Nacional, i se celebrarà complint les més estrictes mesures dictades per les autoritats sanitàries. Comptarà, per tant, amb un aforament limitat i per estricta invitació, complint amb la normativa vigent. Per a poder fer-lo arribar al gran públic s'ha optat per la difusió en directe a través del canal de Youtube municipal de l'Ajuntament de Llíria i les xarxes socials de Llíria City of Music i Turisme Llíria. A més, passarà a formar part dels continguts del canal "QuedatACasa" de l’IVC a partir de la setmana següent.

Destacats