Llíria llança la iniciativa 'Escola de Families'

Aquest projecte, impulsat per l'Ajuntament i l'associació Ítaca ASC, pretén millorar el clima de convivència familiar a través d'activitats i dinàmiques de grup

Guardar

lliria
lliria

L'Ajuntament de Llíria, a través del seu departament de Serveis Socials, i l'associació Ítaca ASC, llancen la iniciativa Escola de Famílies, que tractarà de transmetre competències i actituds positives per a millorar la qualitat de vida dins del nucli familiar. Aquest projecte arrancarà el 2 de març atenent 12 famílies.

A través d'un model basat essencialment en dinàmiques i activitats de grup, es proporcionarà a les famílies tota mena d'eines educatives i recursos lúdics per a construir un clima positiu de convivència domiciliària.

El principal objectiu d''Escola de Famílies' és que les famílies participants coneguen la importància d'una comunicació fluida entre tots els membres. A més, tenint en compte l'actual context sanitari, on s'han incrementat les hores de vida a casa, també es mostraran múltiples fórmules per a invertir el temps d'oci en el nucli familiar.

El funcionament del projecte estarà estructurat en dues dinàmiques. D'una banda, un taller que s'impartirà tots els dimarts de cada setmana, d'1 hora i 30 minuts de duració. I, d'altra banda, una jornada mensual amb 3 hores de convivència familiar, que se celebrarà sempre els dissabtes.

Totes les activitats estaran organitzades per una coordinadora, una persona llicenciada en Psicologia, una altra persona que desenvoluparà les tasques de mediació i, finalment, 3 persones amb experiència en formació, animació i educació que actuaran com a dinamitzadores en tots els exercicis plantejats.

La regidora de Polítiques Inclusives i Educació en Valors, Vallivana Murgui, ha manifestat que projectes com aquest construeixen "la línia de treball essencial" per a l'àrea de Serveis Socials. "Generar recursos per a ajudar les famílies a ser més funcionals és una tasca fonamental per a capacitar-les", ha explicat la responsable de l'àrea.

Destacats