Llíria invertirà 122.100 € en actuacions de millora en el Parc de Sant Vicent

Guardar

Ajuntament de Llíria
Ajuntament de Llíria

D'una banda, s'intervindrà sobre la vegetació del recinte que s'ha vist afectada per la malaltia de la grafiosi, plaga que ha arrasat la majoria dels oms de la península Ibèrica. Per això, es retiraran els exemplars sense possibilitat de regeneració, que seran substituïts per varietats resistents a la malaltia. Al seu torn es realitzaran podes de sanejament i tractaments insecticides i fungicides per a preservar els exemplars sans o poc afectats.

Igualment, s'actuarà en la regeneració de la ribera del llac, creant bancals naturals que evitaran la pèrdua de sòl i que seran regenerats amb arbustos autòctons amb fruits que ajudaran a atraure a l'avifauna i arbratge de ribera com a xops, lledoners i freixes.

També es procedirà a fer un clar en la zona de la pineda, retirant els exemplars menys vigorosos o malalts, per a deixar espai per al creixement dels millors, permetent el desenvolupament sa i natural de la massa arbòria. I al seu torn es duran a terme tractaments de control de plagues i es col·locaran 100 unitats de paranys per a la processionària.

D'altra banda, el projecte de millores contempla substitució de la zona del parc infantil, dotant-lo de nous jocs i renovant el paviment de cautxú. També es crearà una àrea de cal·listènia, equipada per a la pràctica d'aquest esport a l'aire lliure. Igualment, es renovarà la cartelleria, potenciant l'ús del parc com a espai per a la conscienciació i l'educació ambiental, i es repararan les zones deteriorades del mur del llac i del canal, així com la teulada de la casa colonial.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha destacat que el Parc de Sant Vicent "és un dels majors valors naturals de Llíria i hem de gaudir d'ell evitant que el nostre impacte puga interferir en la dinàmica natural del seu ecosistema. A més, amb les actuacions previstes volem impulsar la seua conservació".

En aquest sentit, recorda també als visitants del parc que "l'alimentació incontrolada de la fauna contribueix a desequilibris nutricionals i ambientals que poden afectar la salut dels ocells i a la proliferació de plagues, i si es realitza sense prèvia autorització, pot ser sancionada amb multes de fins a 100 euros".

D'altra banda, Morató ha explicat que es realitzaran actuacions de control de la superpoblació de rosegadors sorgida recentment, usant mètodes ecològics respectuosos amb la fauna. En aquesta línia, s'està treballant amb SEU Birdlife per a plantejar futures accions de renaturalització del parc, fomentant la biodiversitat i la creació d'hàbitats adequats per a rapinyaires nocturns i altres espècies silvestres que ajuden a mantindre l'equilibri de l'ecosistema.

Destacats