Llíria intensifica les labors de neteja en els abocadors incontrolats

Entre 2020 i 2021, el consistori ha iniciat 29 expedients sancionadors per abocaments indeguts

Guardar

reducida
reducida

L'Ajuntament de Llíria ja ha posat en marxa una nova campanya especial de treballs de neteja dels diferents abocadors incontrolats del terme municipal. Els equips han hagut de redoblar les tasques a conseqüència de la gran acumulació de residus en aquests punts que s'ha produït en les últimes setmanes.

Les accions de neteja ja han conclòs en les rutes de Gelardo/El Caramello, Montecollado/Carabassí i Puig-i-Lis/El Vedat del Català. A més, els operatius es troben, actualment, actuant a la urbanització de la Quebrassa i la zona de la carretera de Pedralba. Es preveu que el procés complet s'estenga durant diverses setmanes més.

El volum de residus retirats ascendeix, de moment, a 6.400 quilos. S'ha hagut de fer ús de vehicles especialitzats, així com de camions amb una capacitat de 800 quilos, per a poder traslladar tota la càrrega de residus depositats de manera incívica en aquests punts nets.

Entre 2020 i el que portem de 2021 ja s'han obert 29 expedients sancionadors a conseqüència d'abocaments indeguts de restes de poda i andròmines, piscines o aigües fecals. Les sancions ja imposades oscil·len entre els 300 i els 1.000 euros, encara que cal recordar que les multes poden arribar a aconseguir els 300.000 euros en els casos més greus.

La responsable de l'àrea de Gestió de RSU, Mari Cruz García, ha indicat que "aquestes accions incíviques anul·len el comportament responsable de la majoria de la ciutadania. Per això, és important fer ús dels serveis que s'ofereixen per a la retirada dels residus i si algú observa a altres persones actuant de manera incorrecta, ha de posar-ho en coneixement de les autoritats".

Recordem, a més, que l'Ajuntament compta amb dos serveis diferents per a la retirada de residus. D'una banda existeix el servei de recollida d'andròmines, que es pot sol·licitar de manera gratuïta en l'APP de Llíria o telefonant al 962798282. I, per un altre, el consistori també ofereix un servei de recollida de poda a domicili. A més, es pot fer ús de l'ecoparc, que obri de dilluns a dissabte amb un horari de 08.00 a 20.00 hores.

Destacats