Llíria inicia les actuacions de regeneració del Parc de Sant Vicent amb una inversió de 122.100€

Guardar

lliria Ayuntamiento
lliria Ayuntamiento

L'Ajuntament de Llíria donarà inici en els pròxims dies a les actuacions de regeneració del Parc de Sant Vicent, un projecte que suposarà una inversió de 122.100 euros.

Per aquest motiu, la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha informat que "es limitarà l'accés de manera gradual a les àrees del parc on es facen els treballs, per a evitar molèsties als visitants i crear un entorn segur de treball".

Seguint el que s'estableix en el Pla de Seguretat i Salut, cada zona es delimitarà abans d'iniciar els treballs i una vegada acabats es tornarà a permetre l'accés, repetint el procediment en la següent àrea.

Per això, l'Ajuntament recorda als usuaris que en tot moment s'han de respectar els recintes delimitats i senyals, així com les instruccions dels operaris.

Aquesta actuació, amb termini d'execució previst de 6 mesos, intervindrà sobre els oms més afectats per grafiosi, que seran substituïts per varietats resistents, realitzant al mateix temps tractaments per a preservar els exemplars sans o poc afectats.

També es realitzarà una aclarida a la zona de la pineda, retirant els exemplars menys vigorosos o malalts, per a deixar espai per al creixement dels millors, permetent el desenvolupament sa i natural de la massa arbòria.

La regeneració inclou la revegetació de la ribera del llac, creant bancals naturals que evitaran la pèrdua de sòl, amb arbratge de ribera així com arbustos autòctons amb fruits que ajudaran a atraure a la fauna silvestre.

A més d'aquestes actuacions ambientals, el projecte contempla la creació d'un parc de cal·listènia i la remodelació del parc infantil, així com la reconstrucció de diversos murs del canal.

Destacats