Llíria inicia el dilluns les obres d'urbanització dels vials d'accés al nou institut i el col·legi de Mura

Les actuacions previstes suposaran una inversió total de 875 mil euros

Guardar

plano_viales_mura lliria
plano_viales_mura lliria

L'Ajuntament de Llíria iniciarà aquest pròxim dilluns les obres d'urbanització dels vials perimetrals d'accés als nous centres educatius que es construiran a la localitat. Aquesta actuació, en l'àmbit del PAI SER-4-Camí de Mura, suposarà una inversió de 577.608 euros.

Els treballs, amb una duració prevista del voltant de 5 mesos, contemplen tant la segona part de les intervencions arqueològiques prèvies com les mateixes obres d'urbanització.

A causa de l'execució d'aquestes actuacions, es reduirà l'espai d'aparcament situat el carrer Camí de Mura. Per això, l'Ajuntament sol·licita als conductors que respecten les senyalitzacions i recomana usar els pàrquings alternatius pròxims.

En una segona fase, que discorrerà en paral·lel a la construcció del nou IES Camp de Túria, es desenvoluparà el projecte complementari d'urbanització dels vials, que ampliarà la rotonda i el tram viari del carrer Camí de Mura, a més de resoldre el desviament al camí agrícola del sector. Aquestes obres tenen un pressupost de 297.859 euros.

L'alcalde Manolo Civera ha recordat que aquestes actuacions "constitueixen el pas previ necessari per a la construcció dels nous centres educatius en la zona a través del Pla Edificant de la Generalitat".

L'Ajuntament de Llíria va adjudicar al desembre la redacció del projecte i l'execució de les obres del nou IES Camp de Túria, per un import de 9.776.196 euros i que s'iniciaran al llarg d'enguany. A més, en aquesta zona urbana, es construirà també el col·legi públic núm. 3, amb una inversió de més de 6 milions d'euros.

"La materialització d'aquests projectes representarà un gran avanç en les infraestructures educatives del nostre municipi, perquè a més de millorar les instal·lacions en les quals estudien els nostres joves, permetrà ampliar l'oferta de places escolars i reduir així la ràtio actual per aula", ha destacat Manolo Civera.

Destacats