Llíria i Aqualia llancen la campanya ‘Xicotets gestos, grans estalvis’

La Regidoria del Cicle de l'aigua vol concienciar aquest estiu de l'ús responsable de l'aigua al municipi

Guardar

Ajuntament de Llíria
Ajuntament de Llíria

La concessionària del servei, Aqualia, juntament amb l'Ajuntament de Llíria, ha millorat en els últims anys el rendiment de la xarxa de proveïment d'aigua potable en el municipi, en la qual l'empresa ha dut a terme un sistemàtic programa de detecció de fugides per a evitar pèrdues innecessàries d'aigua, tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions, que ha servit per a incrementar l'eficiència de les infraestructures i reparar aquelles fugides que s'han localitzat en diversos punts de la localitat.

Per això, la Regidoria del Cicle de l'Aigua que dirigeix Elena Jiménez, en el seu afany de continuar promovent un bon ús de l'aigua aquest estiu i conscienciar a la ciutadania, proposa una sèrie de consells bàsics per a un major estalvi d'aquest recurs escàs i valuós. Algunes d'aquestes recomanacions són tancar l'aixeta quan no l'estiguem usant, no regar cultius amb aigua de la xarxa pública i fer ús de xarxes alternatives de pous o del Canal Principal, no abocar aigua al carrer o conservar la de les piscines.

En aquest sentit, Jiménez ha apuntat que "fer un ús correcte de l'aigua és responsabilitat de tots. Gastar més de l'estrictament necessària no suposa millora de la qualitat de vida. Per això, demanem simplement fer xicotets gestos que racionalitzen el seu ús, utilitzant sol la que siga estrictament necessària".

Triar la dutxa en comptes del bany per al lavabo, emprar un recipient amb aigua per a llavar el cotxe i no la mànega, utilitzar aixetes regulables i comprovar que queden ben tancats o aprofitar els programes de consum reduït en els electrodomèstics, són algunes xicotetes accions quotidianes que contribueixen a pal·liar el dèficit hídric que tenim en la nostra Comunitat.

En aquesta línia, una de les principals preocupacions d'Aqualia i l'Ajuntament de Llíria és l'optimització del sistema distribució, "així com contribuir al fet que la societat adquirisca major sensibilitat respecte a l'escassetat de l'aigua i el compromís que hem de tindre amb el planeta i els seus recursos naturals", ha assenyalat la regidora.

D'aquesta manera, s'ha llançat la campanya de 'Xicotets gestos, grans estalvis', "perquè les accions individuals que puguem portar cada dia amb la gestió de l'aigua en les llars són de vital importància en el conjunt de la ciutadania".

Donant suport a la consecució dels ODS

La gestió del cicle integral de l'aigua continua sent un dels factors clau per a aconseguir l'èxit en el camí cap al desenvolupament sostenible. Nacions Unides va declarar el període 2018-2028 com el Decenni Internacional per a l'Acció "Aigua per al Desenvolupament Sostenible". D'aquesta manera, la societat compta amb un marc d'actuació per a accelerar el compliment del sisé objectiu de desenvolupament sostenible "Aigua Neta i Sanejament" i les seues respectives metes, conjuminant esforços per a afrontar els desafiaments relacionats amb l'aigua i, amb això, la resta dels objectius de l'Agenda 2030.

L'aigua és de vital importància per al desenvolupament sostenible. Per això, l'Ajuntament i Aqualia estan integrant els ODS en el centre de la seua estratègia per a propiciar el canvi mundial impulsat Nacions Unides i així generar solucions, mesures i fets concrets que faciliten la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Arxivat a:

Destacats