Llíria aplica un nou tractament contra les plagues en els claveguerams

Aquest mètode ha sigut impulsat per la catedràtica de Química, Pilar Mateo, i consisteix a ruixar pintura a les trapes per a frenar la reproducció de les paneroles

Guardar

lliria alcantarillado plaga
lliria alcantarillado plaga

L'Ajuntament de Llíria ha adoptat un nou tractament per a lluitar contra les plagues en els tractaments habituals trimestrals en el sistema de clavegueram del municipi. Aquest mètode, impulsat per la catedràtica de Química de la Universitat de València, Pilar Mateo, consisteix a ruixar pintura sota les trapes mitjançant una tecnologia de microencapsulació denominada Inesfly.

L'objectiu d'aquest tractament és, principalment, controlar el cicle biològic de reproducció de les paneroles amb un mètode menys nociu i tòxic que els insecticides, ja que no genera resistència i la seua microcàpsula està embolicada en carbonat càlcic, producte també present en els dentifricis.Els equips de treball estan desenvolupant aquestes labors per zones i en onada, amb l'objectiu de cobrir la totalitat del municipi amb aquesta nova tecnologia. Aquesta tecnologia compta amb una eficàcia científica provada, i fins i tot ja està sent aplicada per algunes organitzacions mundials de la salut, com les de Bangladesh i Nepal.

La responsable de l'àrea de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha manifestat que "l'aplicació d'aquest nou tractament ens facilita la lluita contra aquesta mena de plagues, que afecten el benestar i a la seguretat de la ciutadania".

A més, la regidora també ha volgut recalcar l'alta efectivitat del tractament. "Este mètode evita l'efecte d'expansió que sí que poden ocasionar altres productes químics, ja que acaben morint al cap de pocs minuts i no arriben a situar-se en cap altre lloc".

Destacats