La Conselleria d'Emergència Climàtica invertirà 1,5 milions en el projecte de col·lectors de les urbanitzacions de Llíria

Guardar

Reunión colectores
Reunión colectores

La regidora d'Urbanitzacions de Llíria, M. Cruz García, acompanyada pels edils del Govern local, Joanma León i Paco García, s'han reunit amb la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, per a conéixer en quin tràmit del procés es troba la redacció del projecte de la xarxa de col·lectors generals que hi ha prevista per a tot l'entorn d'urbanitzacions situades al voltant del Parc de Sant Vicent.

Segons la responsable municipal, "el 1992 es va redactar un estudi de col·lectors per a les urbanitzacions de l'entorn de Sant Vicent, que comprén un total de 41 nuclis de població, i que segons el PGOU de 2006, es correspon amb les unitats d'execució de sòl urbà residencial extensiu d'esta zona, on era més urgent la problemàtica dels abocaments d'aigües residuals domèstiques. Això va derivar en la redacció de diversos projectes i l'execució d'obres en diferents fases en diversos ramals de clavegueram".

D'aquesta xarxa de col·lectors, només falta per a executar un últim tram, que correspon a la subfase 3a B, "un projecte que ja es troba redactat i al qual cal afegir unes modificacions per motius arqueològics, i per al qual hi ha prevista una inversió d'uns 1,5 milions d'euros".

Implantació clavegueram en urbanitzacionsDes que es van construir els col·lectors generals, diverses urbanitzacions s'han enganxat a aquesta xarxa, i han deixat així d'abocar les aigües residuals a fosses sèptiques o depuradores, com per exemple els nuclis de Vall de Llíria, Montejarque, Edeta, Xelardo, Puig i Lis, Jardín de Lauro i Verger de Sant Miquel.

"Des de la Regidoria d'Urbanitzacions s'està treballant actualment en un pla d'implantació del servici de clavegueram en noves zones de l'entorn de Sant Vicent, per al que és necessari que aquest últim ramal de la subfase 3a B estiga conclòs", ha explicat M. Cruz García.

La previsió de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica és que la redacció puga estar conclosa a la fi d'aquest 2019 i així l'Ajuntament conjuntament amb l'Administració autonòmica, puga planificar el desenvolupament de la implantació de noves connexions de clavegueram a la xarxa pública de Llíria.

Destacats