L'Ajuntament i la Conselleria es reuneixen per a desenvolupar el Pla Convivint en Llíria

Guardar

reunión LLiria
reunión LLiria

L'Ajuntament de Llíria i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives han començat ja a treballar en el desenvolupament del Pla Convivint de la Generalitat Valenciana en el municipi. L'alcalde Manolo Civera i la regidora de Polítiques Inclusive, Vallivana Murgui, han celebrat la primera reunió de treball l'amb el director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, i amb la presència del personal tècnic dels dos departaments.

A Llíria, la posada en marxa del Pla Convivint, per a cobrir necessitats de caràcter social, suposarà la construcció de fins a quatre noves infraestructures: un centre de dia i una residència per a persones amb diversitat funcional, un centre de dia per a persones majors, un centre per a la salut mental i un Punt de Trobada Familiar.

L'alcalde Manolo Civera ha manifestat que aquestes instal·lacions promogudes per la Generalitat "serviran per a donar respostes a les importants manques que teníem en la població en serveis socials i donaran cobertura a diferents col·lectius".

De moment, solament s'ha establit una ubicació definitiva per al Punt de Trobada Familiar que se situarà en l'edifici Multiusos en un termini aproximat de dos mesos, i per al centre de dia i una residència per a persones amb diversitat funcional, que es construirà enfront del Centre Ocupacional Municipal "El Prat".

Sobre aquesta instal·lació, la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, ha assenyalat que "està projectada amb un model sostenible energèticament i dissenyada per mòduls xicotets per a assegurar una convivència confortable de les persones usuàries".

Per a la resta d'infraestructures previstes, en les quals s'ha apostat per un caràcter diürn, s'estan estudiant diferents ubicacions per a albergar-les segons els criteris tècnics.

Finalment, Murgui ha volgut destacar que "aquest tipus de centres són essencials perquè contribueixen a prevenir la deterioració de les persones i millorar la seua qualitat de vida".

Destacats