Ecovidrio posa en marxa a Llíria la campanya “Tenim Raons de pes” per a promoure el reciclatge d'envasos de vidre durant el Nadal

En estes dates es consumix el 20% del vidre que es recicla en un any

Guardar

contenedor campaña ecovidrio
contenedor campaña ecovidrio

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Llíria, ha posat en marxa al municipi, durant les festes de Nadal, la campanya de sensibilització "Tenim Raons de pes" amb l'objectiu de promoure el reciclatge d'envasos de vidre entre tots els ciutadans.

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 23 de desembre i el 6 de gener, convida a tota la ciutadania a reciclar els residus d'envasos de vidre durant estos dies, ja que són dates amb un augment significatiu de la generació de residus i en les quals es consumix el 20% dels envasos de vidre que es reciclen en un any.

Ecovidrio ha col·locat a la plaça Major un contenidor decorat amb la imatge de la campanya en el qual quedarà plasmat a manera d'infografia com contribuïx tota la ciutadania, amb el gest de reciclar envasos de vidre, en la preservació del medi ambient.

A més, es col·locaran distribuïts per la ciutat dos contenidors més, en els quals es podran llegir diferents missatges sobre el reciclatge d'envasos de vidre i la preservació del medi ambient. En concret, al carrer Pla de l’Arc i a Sant Francesc amb Abriat Cantó.

Així mateix, en els voltants dels contenidors, educadors ambientals informaran les persones que passen sobre els beneficis ambientals del reciclatge d'envasos de vidre i repartiran uns originals marcapàgines amb la imatge de campanya i amb missatges sobre sostenibilitat.Estaran el dilluns 28 de desembre, de 10.00 a 14.00 hores, i el dimecres 30 de desembre, de 16.00 a 20.00 hores.

Dades de reciclatge de vidre a LlíriaSegons les últimes dades disponibles corresponents a 2019, els veïns i veïnes de Llíria van reciclar un total de 347.779 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 15 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenidors, Llíria se situa amb una mitjana de 154 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 151 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidreEl vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals.Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia

Destacats