La Policia de Riba-roja acompanyarà a casa a les dones que se senten amenaçades o assetjades en les festes

Guardar

fotonoticia_20190816140712_1920
fotonoticia_20190816140712_1920

La Policia Local de Riba-roja de Túria (València) ha posat en marxa un servei d'acompanyament a dones que se senten amenaçades, assetjades o tinguen por de patir agressions sexuals durant les Festes dels Fadrins que se celebren en la localitat des d'aquest divendres i fins al 24 d'agost.

L'Ajuntament ha explicat que, durant les festes, ha reforçat les iniciatives i protocols per a evitar possibles casos d'assetjament o agressions sexuals figura un servei d'acompanyament a dones.

El protocol d'enguany a Riba-roja de Túria s'ampliarà amb el servei d'acompanyament als seus domicilis que prestaran els agents a "totes aquelles dones que se senten intimidades, assetjades o tinguen por de patir possibles agressions sexuals, sempre que aquests casos no suposen algun dels supòsits tipificats com a delicte en el codi penal". "En aqueixos casos d'il·lícits penals, els agents actuaran immediatament amb l'aplicació del protocol establit", ha puntualitzat el consistori.

A més, també s'ha ampliat la instal·lació de Punts Violeta, de tres a sis nits respecte a l'any passat, per a intensificar les campanyes d'informació i suport a les dones que participaran en aquestes festes. Aquest punt estarà format per dos tècnics que romandran en la caseta habilitada i altres dues amb caràcter itinerant en tot l'espai.

UN AUTOBÚS SEGUR PER Als JOVES

De la mateixa manera, s'ha posat en marxa un 'Autobús Jove Destral' que traslladarà als joves des de les diverses urbanitzacions existents en Riba-roja fins al nucli urbà on tenen lloc les diferents actuacions i esdeveniments relacionats amb les festes. A més, aquest autobús realitzarà diverses parades en el mateix nucli urbà en les quals recollirà als joves que allí viuen.

L'horari d'aquest autobús començarà a les 21 hores amb la recollida des de les urbanitzacions que tenen parada habilitada com Els Pous, Llobatera, València la Vella, Masia de Traver, El Clot de Navarrete, Entrenaranjos, Montealcedo, El Molinet i la Reva, a més de les parades en el nucli urbà fins al final del trajecte en la Cebera o en el conegut Centre d'Informació Juvenil (CIJ), on tenen lloc les actuacions.

Per a augmentar la seguretat dels joves que acudeixen a les festes dels Fadrins, s'ha incrementat el servei d'aquest autobús amb un trajecte que tindrà lloc a les 5.00 hores de la matinada. L'objectiu és que "no es produïsca cap mena d'accident de trànsit per la possible ingesta de begudes alcohòliques".

Així mateix, l'Ajuntament ha reforçat els efectius de la Policia Local, amb una major presència d'agents en els recintes on tenen lloc els esdeveniments i als voltants d'aquests. Amb això, es pretén evitar qualsevol mena d'incident o problemes en el desenvolupament de les actuacions.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha valorat com "molt important" l'increment d'agents i la presència policial durant les festes dels Fadrins d'enguany, que "congreguen a centenars de joves en les seues quasi dues setmanes de durada". "Volem que es desenvolupen amb absoluta normalitat per part de tots; l'ajuntament ha redoblat la seguretat respecte d'altres edicions", ha indicat.

Destacats