La Pobla de Vallbona rebaixa els impostos als vehicles menys contaminants

Guardar

carregdor cotxe elèctric
carregdor cotxe elèctric

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat una sèrie de mesures tributàries per reduir la contaminació i apostar per les energies renovables. En concret s'aplicarà una reducció del 75 % a aquells vehicles amb etiqueta mediambiental Zero Emissions i d'un 50 % en els que tinguen etiqueta ECO. Amb aquesta bonificació, l'ajuntament ha volgut aplicar la màxima bonificació que permet la llei per als vehicles poc contaminats.

També augmenten les ajudes als habitatges que instal·len plaques solars. L'Ajuntament augmenta la bonificació de l'IBI del 10 al 50 per cent, que passa també de 3 a 5 anys. També es modifica l'ordenança per eliminar el mínim de potència instal·lada per poder acollir-se a la subvenció, una mesura de 2008 i que ha fet que en 12 anys no s'haja sol·licitat cap ajuda.

Una aposta per les energies no contaminants que es complementa amb la bonificació del 95% de l'impost de construcció per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. L'Alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia assegura que s'estan aplicant mesures efectives per reduir la contaminació i augmentar les energies renovables. "Volem tindre un municipi més verd i saludable i ho fem reduint impostos als veïns que aposten per energies renovables i els vehicles menys contaminants", ha assegurat l'alcalde.

La Pobla de Vallbona ha fet una aposta en els darrers anys per la mobilitat sostenible i la pacificació del trànsit. Un compromís que s'ha traduït en una ampliació del servei de transport públic en què s'han duplicat les línies i s'ha ampliat a matí i vesprada. A més, la Pobla ha estés la xarxa de carrils bici i s'han aplicat mesures per reduir la velocitat en les principals avingudes del municipi.

Destacats