La Diputació va destinar en 2020 prop de 350.000 euros per a minimitzar riscos geològics en set municipis

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, destaca que "en aquestes actuacions preval la seguretat de la ciutadania i de les infraestructures afectades"

Guardar

Maria Josep Amigó
Maria Josep Amigó

L'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha destinat al llarg de 2020 prop de 350.000 euros en actuacions per a minimitzar riscos geològics en set localitats. En tots els casos "l'objectiu era garantir la seguretat de la ciutadania i de les infraestructures i immobles afectats", explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Tots els treballs s'han realitzat per emergència "degut, principalment, a despreniments de blocs de pedra i lliscaments per les pluges", apunta Maria Josep Amigó. Les ajudes han oscil·lat entre el 90 i el 97,5% de l'import total del projecte segons el padró municipal.

En 2020 es van fer treballs de minimització de riscos geològics a Benagéber i Olocau, a la comarca del Camp de Túria; Chelva, en la Serrania; Cullera, a la Ribera; Utiel, a la Plana d'Utiel; i Casas Altas i Ademús, a la comarca del Racó d'Ademús.

Les obres han consistit en la reconstrucció d'un mur en el camí del pantà de Benagéber; la reparació de despreniments en l'ermita del Remedio de Chelva; la restauració del mur de pedra de la font de la Salut a Olocau; la construcció d'un mur en el paratge del Remedio d'Utiel i el camí al llogaret d'Estenas; la reparació d'un mur al carrer Barraca de Casas Altas; la col·locació de pantalles metàl·liques dinàmiques per a evitar despreniments en l'IES Blasco Ibáñez de Cullera; i la reparació del mur de contenció del carrer Boticario d'Ademús i la instal·lació d'una xarxa de cables per a evitar despreniments en el vessant nord d'Ademús.

Les obres realitzades en 2020 suposen un increment respecte al 2019, en el qual es van executar treballs a Zarra, Chelva i Oliva; i els sis de 2018 a Macastre, Xàtiva, el Palomar, Estivella, Tavernes de la Valldigna i Ademús.

Els ajuntaments poden sol·licitar, al llarg de tot l'any, ajuda a la Diputació per a aquesta tipologia d'intervencions. De fet, en 2021 ja s'ha construït un mur en el barranc de la Daia per a evitar lliscaments al carrer de Cotalba d'Alfauir.

Arxivat a:

Destacats