La Diputació amplia el Pla Director del Carraixet a Gátova i Marines

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, explica que amb aquesta ampliació del projecte "es completa el traçat d'un corredor verd des del naixement del barranc fins a la mar"

Guardar

Dolors Gimeno
Dolors Gimeno

La Diputació de València, a través de la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha anunciat l'ampliació del Pla Director del Carraixet amb la inclusió de dos municipis de la comarca de Camp de Túria, Gátova i Marines.

Com explica Dolors Gimeno, "la inclusió respon a l'interés de l'àrea de Mobilitat Sostenible de crear un corredor verd des del naixement del barranc fins a la mar, tenint en compte que aquests dos municipis es troben dins del parc natural de la Calderona, la qual cosa aportarà també un alt valor mediambiental que se suma al de paisatge cultural agrícola de l'Horta de València, declarada Sistema Important per al Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM) per la FAO".

Aquest pla és un instrument d'adaptació al canvi climàtic i posada en valor del corredor verd des de la Calderona fins a la mar. El projecte s'inicia amb un estudi territorial en profunditat per a considerar integralment el Carraixet al llarg del seu curs i definir unes línies d'actuació per a garantir, d'una banda, la seua funcionalitat hidràulica i la seguretat de les persones i dels béns, i la requalificació ambiental i la recuperació de la seua identitat per una altra.

El Carraixet, que naix a 750 metres d'altitud en la localitat de Gátova, es troba travessat per una àmplia xarxa de camins històrics, sendes, vies pecuàries i carreteres que estructuren o fragmenten el paisatge. Tota aquesta xarxa compta amb una mena de vinculació amb el Barranc i els seus municipis.

En aquest sentit, la diputada Dolors Gimeno recorda que "des de la delegació de Mobilitat Sostenible de la Diputació, tenim clar la necessitat de treballar en la millora d'aquesta xarxa que recorre el territori del Carraixet per a contribuir, juntament amb la Generalitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a la definició d'una infraestructura verda metropolitana".

El Carraixet és, a més d'un corredor verd, un eix de connexió cultural i històric. En el seu àmbit es poden trobar nombrosos elements hidràulics com la Real Séquia de Moncada o el Canut; patrimoni històric com l'ermita dels Peixets, el Puntal dels Llops o la torre Bofilla; patrimoni etnogràfic com el Molí d'Alfara, rajolars, l'antiga Fàbrica de la Seda de Vinalesa; i els paratges naturals del Pla de Colom, la Penya Roja i el Parc Natural de la Calderona, entre altres.

Arxivat a:

Destacats