El temporal en la Comunitat Valenciana: -10.6 °C en Ademús, gelades a Xàbia i dos municipis que no superen els 0° des de Reis

Guardar

carretera nevada temporal filomena
carretera nevada temporal filomena

El fred intens roman en la Comunitat Valenciana i municipis com Ademús han arribat als -10.6 °C, mentre que en localitats costaneres com Xàbia s'han registrat gelades i Fredes i Castellfort no han superat els 0° des del dia de Reis.

Així es desprén de les dades facilitades per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i el '112 Comunitat Valenciana' i recollits per Europa Press.

Durant aquesta jornada continua havent-hi molta neu a l'interior de la Comunitat, ha apuntat Aemet, que ha concretat que dues localitats menudes i un poc més altes com Fredes i Castellfort no han pujat de 0° des del migdia del dia de Reis. Enfront d'ells i després de molts dies sota zero, a Morella i Vilafranca han superat aquesta xifra amb 1.7 i 3.1 °C.

Així, les temperatures mínimes s'han registrat avui en Ademús, amb -10.6°; Utiel, amb -9.2; Jalance, -5; Villena, -3.4; Fontanars dels Aforins, -3.1; Vilafranca, -2.8; Castellfort, -2.7; Atzeneta del Maestrat, -2.5; Bétera, -2.1; Llíria, -2; Xàtiva, -1.8; Zarra, -1.7; el Pinós, -1.5; Fredes, -1.3; i Morella, -0.3.

A l'interior de Castelló les mínimes de hui han estat més altes que ahir pel fet que ha bufat vent de matinada, a vegades fort, la qual cosa ha incrementat la sensació de fred.

I aquest dimecres també hi ha hagut gelades en el litoral o a prop: Xàbia, amb -0.9 °C; Sagunt i Aeroport de València, amb -0.8; Oliva, amb 0.9; Alacant, 1; València, 1.3; Torís, 1.5; Rojales, 2; Benidorm, 2.4; Castelló, 2.7; Polinyà del Xúquer, 3.7; Aeroport d'Alacant-Elx, 3.9; Torreblanca, 4.2; i Miramar, 4.8.

El nivell d'Emergència 0 es mantindrà fins que desaparega el risc de gel i la maquinària haja de continuar actuant en les carreteres, ha informat el '112 Comunitat Valenciana'.

Així, s'ha realitzat una nova crida a la ciutadania per a evitar desplaçaments innecessaris i no dificultar la circulació de les màquines.

Durant aquesta jornada s'intensificaran els treballs de distribució de sal en totes les vies per a evitar la formació de plaques de gel. A l'interior de Castelló, a més, els esforços se centren en recuperar els accessos a masies i explotacions agràries.

Destacats