L'Ajuntament de Bètera, amb futur incert malgrat la victòria de Compromís

Compromís va guanyar les eleccions, però és Mas Camarena – T. en Conill, el partit de les urbanitzacions, qui pot decidir el govern del municipi

Guardar

cristina alemany
cristina alemany

El passat 26 de maig, després de conéixer els resultats de les eleccions municipals 2019 a Bétera, tot semblava indicar que Cristina Alemany de Compromís podria revalidar la seua alcaldia per quatre anys més, després d'aconseguir més del 27% dels vots i ser el partit més votat en la localitat. No obstant això, és la coalició Mes Camarena – Torre en Conill, encapçalada per Manuel Chover, la que tindria el poder de dir de quin color polític serà l'Ajuntament de Bétera, després del seu augment de vots. Amb els seus quatre escons, podria formar govern amb la dreta, arribant als 11 regidors necessaris per a la majoria absoluta amb PP i Ciutadans.

En els passats comicis de 2015, Compromís també va ser la força més votada, però va necessitar igualment el suport d'altres forces per a governar en majoria i van ser els regidors de Mas Camarena, a més dels del PSPV i Assemblea Bétera Ciutadana, els que van ajudar la formació taronja a aconseguir l'alcaldia. No obstant això, en aquesta ocasió les coses podrien canviar, ja que el partit de les urbanitzacions no es descriu dins de cap color ideològic.

Mas Camarena - T. en Conill té la clau per a la pròxima legislatura

L'Ajuntament de Bétera aconseguiria majoria amb l'ajuda de Mas Camarena - Torre en Conill tant sumant amb Compromís i PSPV, com amb PP i Ciutadans. Tot sembla indicar que es decantarà per la segona opció, encara que Carlos Sabat, portaveu de la coalició ha expressat a València Extra que han obert negociacions tant amb l'esquerra com amb la dreta.

"Nosaltres hem augmentat un regidor, encara que jo esperava una mica més", ens ha explicat Sabat "fins a passar el 90% escrutat, ens quedàvem amb 5 regidors, i al final vam perdre un. Així i tot, tenim la mateixa força i el poder de negociar per a la pròxima legislatura". Mes Camarena - Torre en Conill ha quedat en tercera posició, amb 2.012 vots i 4 escons, un més que en la legislatura passada.

D'altra banda, Compromís aconsegueix 6 escons, amb 3.097 vots, quedant-se amb la mateixa representació que en els passats comicis de 2015. La segona força més votada ha sigut el PP, amb 2.964 vots i 4 escons, dos menys que fins ara. Amb tres escons, Ciutadans aconsegueix el 12% dels vots; i Vox aconsegueix representació amb 1 escó i 920 vots.

Pel que fa a quin bàndol donarà suport al partit de les urbanitzacions, Carlos Sabat ens ha declarat que han parlat amb PP i Ciutadans per part de la dreta, deixant a la ultradreta de Vox fóra; i amb Compromís i PSOE com a forces de l'esquerra, encara que aquests últims ho tenen més difícil: "en el 2015 ja formem govern amb Compromís i PSOE, fent alcaldessa a Alemany, però no va complir amb el que havíem pactat i nosaltres (Mes Camarena) ens eixim del govern".

Compromís: "estem en el moment crucial de les negociacions"

Per part seua, València Extra també ha parlat amb Cristina Alemany, alcaldessa en funcions de Bétera i candidata de Compromís, que s'ha mostrat molt satisfeta amb els resultats de les passades eleccions. "Ens hem mantingut com la llista més votada, a més d'augmentar el nombre total de vots en uns 500", ha expressat Alemany. "Bétera ha reconegut el treball fet per Compromís aquests quatre anys i ens ha donat l'oportunitat de continuar treballant per al poble".

Per això, en Compromís per Bétera van iniciar un primer torn de reunions amb totes les candidatures presentades, a excepció de Vox, ha explicat l'alcaldessa en funcions. "Estem en el moment crucial de les negociacions, aquesta última setmana serà intensíssima", però la formació taronja explica que farà tot el possible per a mantenir el govern d'esquerres en el municipi.

Caldrà esperar per a saber quins colors llueix l'ajuntament de Bétera durant la pròxima legislatura, però tot sembla indicar que Alemany no comptarà amb suficients suports per a continuar com a alcaldessa. El portaveu de Mas Camarena - Torre en Conill ha expressat la intenció del seu partit d'arribar a un acord amb un bàndol o l'altre, per a evitar que Cristina Alemany, "que no va complir amb les seues promeses la passada legislatura", revalide la seua alcaldia, ja que Compromís continua sent el partit més votat.

 

Destacats