El Barri Orba d'Alfafar dóna el tret d'eixida a les seues festes populars

Guardar

image
image

El barri Orba d'Alfafar inicia les seues festes populars, enguany més participatives que mai. Ja que aquesta vegada s'ha comptat amb la participació de les diferents associacions del barri. Fina Carreño, regidora de Festes, afirma que "sempre s'ha comptat amb la participació de les associacions del barri per a crear el programa de festes, però enguany s'ha fet d'una manera més formal, amb reunions, per a crear un programa adaptat a tots els públics i aconseguir així que tots els veïns i veïnes d'Alfafar, grans i xicotets visquen al màxim aquestes festes".

Aquestes festes, ja han donat el tret d'eixida, on s'ha comptat amb la ja tradicional inauguració dels barracons, amb focs artificials i amb la col·laboració del grup Batucal d'Alfafar. Durant aquests dies s'han dut a terme activitats de tot tipus, taller de trosses, danses i balls tradicionals a càrrec d'Alfafar Balla Danses, Volteta a Peu Infantil, per a xiquets i xiquetes de fins a 16 anys, organitzat pel Club d'Atletisme Els Taulains. Música per part de les bandes del municipi amb el Concert Intercanvie de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana a càrrec de la Banda de Música del Centre Instructiu Castellar-l'Oliveral i de l'Agrupació Musical Orba. També va haver-hi carrera per a les i els adults, la II Volta a Peu Barri Orba, on els veïns i veïnes han participat d'aquest esdeveniment que a poc a poc va consolidant-se. Totes les nits hi ha hagut música en la Plaça Poeta Miguel Hernández per a gaudi de totes i tots els allí presents. El Club de Gimnàstica Alfafar va realitzar una exhibició de gimnàstica rítmica i es van preparar varietats amb balls de saló, a càrrec de l'Associació Amics del Ball d'Alfafar amb l'actuació estel·lar de Juan Manuel Punzano, amb el seu homenatge a Manolo Escobar.

Molts són els actes que queden per realitzar durant aquesta setmana que es presenta plena d'activitats en les quals hi ha lloc per a esports, com el campionat femení de petanca, masterclass de zumba, taekwondo, simultànies d'escacs o campionats de parxís i dòmino. Explica contes i festes infantils per als més xicotets i xicotetes. Cinema d'estiu o diferents actuacions musicals i de varietats per a les nits. També les i els majors tenen la seua "Marxa tropezona". Entrada de bandes de música, Desfilada de Moros i Cristians. Cavalcada pels carrers del barri o concurs de paelles entre uns altres. Unes festes per a gaudir amb familiars, amics i amigues, veïns i veïnes i passar-ho tan bé com siga possible en aquest barri d'Alfafar. La regidora de Festes, Fina Carreño, anima al fet que tots els veïns i veïnes i persones dels voltants acudisquen a aquestes festes tan especials per a tots els i les alfafarenses.

Destacats