Compromís per Alboraia demana la paralització immediata de les obres per albergar el Macrofestival Marenostrum en el paratge dels Peixets

Guardar

Compromís per Alboraia ha demanat la paralització de les obres per albergar el Macrofestival Marenostrum en el paratge natural dels Peixets previst per als dies 8, 9 i 10 de juliol. La regidora de Compromís, Àngels Belloch, ha assegurat que "les obres que estan duent-se a terme en el paratge estan debilitant molt la zona. S'ha eliminat el canyar que protegia les parcel·les d'horta de la salinitat, i s'ha barrejat els àrids amb la terra, compactant-la amb maquinària pesada i dificultant que torne a ser cultivable. Per això, demanem la paralització immediata per a evitar que eixe mal siga irreversible".

"Cal recordar que eixa zona està delimitada com a zona d'horta d'especial protecció en l'avantprojecte del Pla d'Actuació Territorial de l'Horta, que si bé encara està en procés de tramitació, sí que reconeix l'alt valor patrimonial i agroecosistèmic del paratge al ser l'única franja d'horta tradicional litoral que hi ha des de Pinedo".

Belloch ha criticat l'opacitat de la gestió de l'esdeveniment per part de l'Ajuntament d'Alboraia. "Des de Compromís hem demanat informació però sempre se'ns ha contestat amb evasives. Ens crida l'atenció com en el ple del divendres dia 17 de juny, l'expedient del macrofestival només comptava amb la sol·licitud i un informe del secretari de l'ajuntament, i curiosament, uns dies després del ple, eixa documentació es multiplicà".

Per altra banda, Enric Navarro, responsable de la sectorial d'agricultura de Compromís, ha assenyalat que "en el sòl agrari no es pot seguir tolerant qualsevol intervenció, especialment si posa en risc el manteniment de l'activitat agrària. Hem demanat que s'acceleren els treballs per a l'aprovació definitiva del PATH i la llei de l'Horta i hem denunciat que este cas, com en tants altres, no s'ha comptat amb l'opinió dels llauradors. El Consell Agrari d'Alboraia, organisme consultiu de l'Ajuntament, no ha estat requerit per a la realització dels treballs i per aminorar la repercusió sobre el sòl, facilitant així la reversió, si és que en algun moment eixa era la intenció dels organitzadors".

"Des de Compromís exigim a l'equip de govern municipal la paralització de les obres i la recuperació d'este valuós espai agrícola, també volem que l'Ajuntament ens assegure que en cas que el Macrofestival es suspenga, el consistori no tindrà cap responsabilitat econòmica amb l'empresa adjudicatària del projecte" ha conclòs Belloch.

Destacats