Cavalls de diferents punts de la Comunitat Valenciana participen en el Concurs de Tir i Arrossegament

Guardar

IMG-20160717-WA0023
IMG-20160717-WA0023

Les festes ja són a prop i es nota a l’ambient, per la qual cosa este cap de setmana l’activitat festiva no ha parat. Un dels protagonistes ha sigut el Concurs de Tir i Arrossegament, on cavalls, arribats de diferents punts de la Comunitat Valenciana, junt amb els seus amos, han participat i on el mestratge, la força i la competitivitat són elements claus per a eixir vencedors. Este concurs organitzat per la Penya de Tir i Arrossegament de Torrent va tindre lloc divendres, dissabte i diumenge passat en Parc Central. Les proves de divendres puntuen per a la lliga de la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament.

A esta competició hi va assistir l’alcalde Jesús Ros junt amb diversos membres de l’equip de govern, els quals passaren un bon moment i a la qual anaren molts veïns i veïnes. Alfred Costa, regidor de Festes, junt amb el president de la Penya Els Torrentins, José Tronch, van fer entrega dels trofeus als guanyadors i de diferents premis en metàl·lic, a més d’un premi especial al millor pas en forma de trofeu.

A més divendres a la nit, la falla Sants Patrons va organitzar un sopar i el típic concurs de fanalets de meló d’alger, que ha celebrat esta comissió des de fa anys, perquè els xiquets i xiquetes no obliden els costums i tradicions de Torrent. Crear fanalets és una tradició antiga que va acompanyada d'una cançó que van cantar en acabar el sopar. Després els infants feren els seus fanalets i anaren pels carrers del voltant per a lluir-los. En acabant, l'alcalde Jesús Ros que estava acompanyat de diferents membres de la corporació municipal i de les falleres majors 2016, lliuraren els premis als millors fanalets.

A més este cap de setmana els carrers de Torrent s’han omplit de música tradicional. Dissabte a la vesprada, es va celebrar el Cicle Tabal i Dolçaina, que va acabar a les portes de l’ajuntament.

D’altra banda va tindre lloc l'última jornada de Balls al Carrer en la plaça de Sant Jaume, a càrrec del Grup d’Albades dels Llauradors de Torrent del Centre Catòlic, que tancà un cicle de tres setmanes on diferents grups de ball tradicional feren un gran espectacle.

L'Àgora del Parc Central de Torrent va acollir diumenge al matí la tradicional matinal motera celebrada pel club Custom la Rabosa, una cita obligatòria per als amants del motor que reuneix penyes moteres de tota Espanya i que enguany celebrava el 10é aniversari. Esta jornada de diversió va batre records i va acollir més de 2.000 motos que no van voler perdre's este dilluns de germanor amb activitats per a tots on les motos van fer una volta per tota la ciutat. L'alcalde, Jesús Ros, va anar a esta cita tan especial al costat del regidor d'Atenció a les Persones, Francesc Carbonell i el regidor de l'Àrea d'Espais Públics, José Antonio Castillejo, que acompanyava el president Sergio Esteve.

També es va celebrar en el camp de futbol de Sant Gregori el tradicional partit entre bàndols organitzat per la Federació de Moros i Cristians de Torrent (FMCT). Andrés Campos, regidor de l'Àrea de Gestió de Recursos i Modernització no volgué perdre's un partit en el qual l'important no era el resultat sinó la companyonia i el bon ambient que regnava entre tots els i les participants.

I per a acabar, diumenge la ciutat va viure un ambient de música amb Música a la Fresca UMT en l'Edifici Metro, on la gent va gaudir d’un espectacle amé i festiu. A més en la plaça de l’Església es va celebrar les Rondalles per a la Xicalla, on va assistir l’alcalde Jesús Ros acompanyat d’altres membres de corporació municipal, que contemplaren els diferents balls tradicionals executats per xiquets i xiquetes.

Arxivat a:

Destacats