El brot amb 30 positius en un alberg de Sagunt està "controlat" i "no existeix situació d'alarma"

Guardar

fotonoticia_20201015165610_1920
fotonoticia_20201015165610_1920

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha afirmat que la situació creada per un brot amb entorn de 30 positius per coronavirus detectat en l'alberg de la Casa Nova està "controlada i localitzada" i que "no existeix cap alarma a la ciutat", així com que no es planteja "cap mesura excepcional".

En una roda de premsa, Moreno ha assenyalat que "s'estan seguint les indicacions de les autoritats competents, així és que no existeix una situació d'alarma a la ciutat i no es planteja des de Conselleria cap mesura excepcional". "Continuarem en la posició de coadjuvants amb la Conselleria i continuarem esperant instruccions de la Conselleria per a continuar posant en marxa totes les mesures i assegurar-nos que l'evolució és correcta", ha indicat.

Segons el primer edil, s'ha fet lliurament de material de seguretat i prevenció, com a màscares o gel hidroalcohòlics, a més d'equipament bàsic necessari per a una situació de pandèmia així com alimentació bàsica perquè aquestes persones, en la seua majoria migrants, "tinguen una convivència digna per als dies que han d'estar confinats atés que són gent en la seua majoria amb molt pocs recursos i que habitualment els pocs diners que generen treballant ho fan per a manar-lo a les seues famílies".

D'altra banda, des de l'Ajuntament s'està gestionant un dispositiu comú entre la Policia Local, la Policia Nacional i la seguretat privada perquè hi haja un control d'entrades i sortides de la Casa Nova, ja que aquesta confinada, i així evitar la propagació del virus.

El primer edil ha llançat un missatge de "tranquil·litat" a la ciutadania, ja que malgrat que en els pròxims dies la incidència del virus a la ciutat "serà una mica major" per aquest brot.

EVITAR SITUACIONS XENÒFOBESD'altra banda, l'alcalde també ha volgut "enviar un missatge per a evitar possibles situacions xenòfobes pel fet que aquest brot afecta persones migrants".

"Sagunt és una ciutat acollidora i tenim a moltíssimes persones migrants entre els nostres veïns i veïnes, òbviament només una petita part és a la Casa Nova, però la nostra ciutat és molt diversa i per tant seria molt trista que a més d'aquesta situació excepcional de coronavirus, generàrem situacions de tensió arran de qualsevol mena de comportament racista o xenòfob, per la qual cosa sol·licite comprensió per part de la ciutadania", ha manifestat l'alcalde.

Quant a la situació dins del Casa Nova, l'alcalde ha indicat que existeix un protocol respecte als banys i les dutxes i que "era molt important que es realitzés una desinfecció i, per això, se'ls ha donat els materials perquè la duguen a terme, però mentre hi haja positius dins de la Casa, no té sentit que fem una desinfecció completa de tota la instal·lació, la qual cosa sí que és important és que estiguen diferenciades les zones on estan els positius i els negatius per a evitar contagis entre ells".

Destacats