Alaquàs, Ciutat Educadora

Guardar

Alaquàs
Alaquàs

El Castell d’Alaquàs acollirà hui dimecres 30 de novembre a les 19 hores de la vesprada l’acte de commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Un encontre que se celebra per primera vegada a nivell mundial i del qual Alaquàs s’ha volgut fer ressò amb l’objectiu de mostrar el seu compromís amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores, per tal de revitalitzar-lo i implicar a la ciutadania.

Per a l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, “Alaquàs forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats Educadores perquè creiem que és en la ciutat on les persones s’eduquem, en eixe espai vital on vivjm, compartim la nostra vida i on desenvolupem totes les politiques d’igualtat i d’educació”. Per a la primera edil, és fonamental “apostar per l’educació com a ferramenta de transformació social, mobilitzant el màxim nombre d’agents educatius posibles. La nostra implicació és imprescindible per generar noves oportunitats, més recursos culturals i una milllor educació amb la participació ciutadana”.

L’acte comptarà amb la participació d’una part dels col·lectius d’Alaquàs compromesos amb l’educació i que treballen diàriament per garantir una educació de qualitat a través de les seues iniciatives i activitats. Xiquets, joves, adults, músics, artistas, families i professors donaran vida a la jornada en la que participaran el Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs, els alumnes de les Ludoteques Municipals, de l’Espai Educatiu i del Centre Obert, els Corresponsals Juvenils, la Casa de Joventut Saquala, els volutaris europeus, el Centre de Formació de Persones Adultes, les associacions de pares i mares dels centres educatius, el professorat i les direccions dels centres, l’Escola de Teatre Juan Alabau i la Unió Musical d’Alaquàs.

Alaquàs ha estat sempre ciutat pionera en matèria educativa. La seua xarxa educativa i els recursos que ofereix són exemple a diari d’altres ciutats i col·lectius que es traslladen fins el municipi per conèxer les seus iniciatives. La seua adhesió a aquesta celebració internacional és un pas més en el seu compromís amb l’educació de qualitat.

El Dia Internacional de la Ciutat Educadora ha estat promogut per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores de la qual formen part un total de 485 ciutats de 36 països de tots els continents. L’objectiu és promoure el compliment dels principis establits en la Carta de Ciutats Educadores i fomentar el diàleg, la reflexió i l’intercanvi entres les ciutats. Ser Ciutat Educadora implica apostar per l’educació com a motor de canvi així com el compromís amb un model de ciutat en que primen la igualtat d’oportunitats, la justicia social, la democràcia participativa i la convivència.

Arxivat a:

Destacats