El XVI Festival Ontijazz d’Ontinyent s’obrirà amb l’artista nominat als Latin Grammy Chipi Chacón

Guardar

Presentació d'Ontijazz
Presentació d'Ontijazz

El trompetista veneçolà Chipi Chacón, nominat als Latin Grammy en 2019, i el contrabaixista ciutatrealenc David Ruiz, seran els caps de cartell del XVI Festival Ontijazz d'Ontinyent, que torna a portar música a l'aire lliure a la plaça de la Concepció. El festival, que tindrà lloc les nits dels dijous 18 i 25 de juliol, és una iniciativa organitzada l'acadèmia de música Ad Libitum amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Ontinyent i diverses empreses, que als últims anys s'organitza en homenatge a un dels seus impulsors, Luis Martínez, i que s'inclou també a la programació de "Cultura de barri".

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que este festival "està plenament consolidat, i estem molt contents de tornar a presentar altra edició d'esta iniciativa publicoprivada que servix d'impuls a la cultura i l'hostaleria, i que es pot gaudir de dos formes, assistint al sopar o directament als concerts amb accés lliure. Animem a la ciutadania a aprofitar esta nova ocasió i agraïm a Ad Libitum continuar amb este projecte i a les empreses col·laboradores la seua implicació".

Des d'Ad Libitum, Lluís Muñoz explicava que el festival estarà obert pel trompetista, cantant i compositor veneçolà Chipi Chacón al front del Chipi Chacón Latin Jazz Quartet. Chacón actuarà el 18 de juliol a les 23:00 hores, amb un repertori que inclourà temes propis i d'altres autors. A la seua trajectòria, Chacón destaca per haver estat nominat en 2019 als Latin Grammy en la categoria "Best new artist", haver actuat en més de 50 països i compartit escenari amb artistes com Paquito de Ribera o Arturo Sandoval, entre molts altres. Chacón estarà acompanyat per Alberto Martin al piano, Abel Sanabria al baix, i Johnny Gomez a la bateria i percussió.

La segona actuació serà el 23 de juliol al mateix lloc i hora, plaça de la Concepció a les 23:00, en esta ocasió amb el músic de Puertollano (Ciudad Real) afincat a Madrid David Ruiz, qui presentarà el seu nou disc "Wwhere we come from" on fusiona estils musicals que van del flamenc a l'àrab passant pel jazz fusió contemporani. En l'actuació a Ontinyent encapçalarà un septet de músics que inclouen també a Àlvaro del valle a la guitarra; Miquel Asensio a la bateria; Seir Caneda als teclats; Gustavo Díaz al saxo alt; i dos artistes per als qui Muñoz tenia especials paraules: el trompetista Chris Kase, de nivell internacional, i el ballaor Daniel Navarro, premiat al Festival Internacional de Cant de Las Minas.

Finalment, en representació dels hostalers, Luis Martínez explicava que enguany es comptarà amb més establiments participants (Wait, el Taulell, Màgic, Mora i Roma) que oferiran diferents menús al mateix preu de 30 euros amb beguda a banda, a la zona preferencial de la safata, en primera fila de l'espectacle, sent recomanable fer reserva prèvia. Martínez agraïa a l'Ajuntament, a Ad Libitum i a les empreses col·laboradores el seu suport "a un festival que és un honor que servisca per a recordar la figura de mon pare, una activitat que any rere any va evolucionant i que sempre atrau molta gent amb la seua barreja de música i gastronomia".

Destacats