El psicòleg Alberto Soler exposa en la presentació d'Espais Familiars d'Ontinyent que el consum de pantalles en menors de 2 anys afecta el seu desenvolupament

Guardar

Alberto Soler a Ontinyent
Alberto Soler a Ontinyent

El consum de televisió o qualsevol pantalla afecta al desenvolupament dels menors de 2 anys. Per tant, durant aquest temps no haurien de tenir accés a cap contingut que implique interacció amb una pantalla. Així ho exposava aquest dimarts el psicòleg i escriptor, Alberto Soler durant la xarrada inaugural de la novena edició del programa d'Espais Familiars, el programa municipal que ofereix l'Ajuntament d'Ontinyent a famílies amb xiquets i xiquetes de zero a dos anys.

La regidora d'Infància i Adolescència, Katty Ushiña, destacava que aquesta xarrada on s'exposaven "els reptes que tenen els pares i mares durant els primers anys de vida dels seus fills i filles és la millor manera de començar una nova edició d'un programa que permet millorar la comunicació i promoure un vincle saludable a través del joc i activitats que programem durant l'any".

Durant la xarrada, Alberto Soler va exposar els diferents reptes als quals s'enfronten els pares i mares durant la primera infància. Entre els reptes que s'exposaven es troben la lactància i l'alimentació complementària, la conciliació familiars i com gestionar la relació de parella amb la criança del bebé, el somni i dormir amb el bebé, el vincle afectiu, la llibertat i el moviment, així com les denominades "rabietes", que comencen a produir-se entre els 2 i 4 anys aproximadament són "completament normals i formen part del desenvolupament infantil".

Un dels punts claus de la seua xarrada va ser quan va exposar la necessitat que els menors de dos anys no consumisquen cap contingut que implique una interacció amb una pantalla. En aquest sentit, Soler detallava que l'accés a les pantalles que freqüentment utilitzem els adults "com més tard es faça, millor".

Soler exposava que en eixes edats "el temps que els menors puguen dedicar a la televisió està llevant temps d'oportunitats d'aprenentatge en el món real. Mentre estàs veient la televisió no estàs aprenent a anar en monopatí, no estàs anant de passeig amb els teus pares, no estàs passejant en bicicleta, no estàs jugant amb els teus amics i no estàs embrutant-te amb pintura. Aquestes accions són les que realment eduquen i fan que desenvolupes les teues capacitats", incidia Soler.

La novena edició del programa d'Espais Familiars començarà el pròxim 14 de novembre. Les persones que s'havien inscrit al programa poden consultar a la web de l'Ajuntament d'Ontinyent el llistat provisional d'admesos.

Destacats