Primeres sancions a Paterna als propietaris de gossos per no recollir els excrements de les seues mascotes

El servei d'ADN caní ha permés que un total de 4 veïns de la ciutat propietaris de mascotes hagen sigut sancionats

Guardar

Agents de la Policia Local de Paterna
Agents de la Policia Local de Paterna

El servei d'ADN caní implantat a la ciutat està funcionant a ple rendiment. La recollida i anàlisi de la femta abandonada en la via pública que duu a terme de manera regular per tots els barris de la ciutat un operatiu conformat per policia local i tècnics del servei de neteja ha permés ja la recollida, mostreig, identificació i sanció de 4 propietaris de mascotes per no recollir els excrements dels seus gossos de la via pública.

Amb l'emissió i tramitació d'aquestes primeres sancions, que tenen un import de 350€ cadascuna, el consistori persegueix conscienciar als amos/as d'animals sobre la importància de recollir la femta canina i mantindre una ciutat neta d'excrements.

En aquest sentit, la regidora de Benestar Animal, Merche Navarro ha destacat que "aquesta xifra de sancions evidencia, d'una banda, que el servei d'ADN caní està resultant efectiu i, per una altra, que la població propietària de mascotes està molt conscienciada sobre la importància de recollir la femta dels seus gossos del carrer".

Amb més de 4.000 cans registrats genèticament, Paterna és la segona ciutat d'Espanya amb el cens d'ADN caní més gran, cosa que significa també que és un municipi molt compromés amb els animals, amb la seua tinença responsable i amb la millora de la convivència entre mascotes i veïns.

"És habitual veure ja als amos amb el seu pack de bossetes de recollida femta i fins i tot amb les ampolletes per a la neteja dels pipis", ha precisat la regidora al mateix temps que ha recordat que "el servei d'ADN caní, recollit en la nova ordenança municipal de Benestar Animal, és un dels projectes implantats per l'equip de govern socialista per a millorar la neteja de la ciutat i consolidar a Paterna com a municipi Animal Friendly".

Destacats