Paterna adequa diferents camins rurals del municipi per a fer-los més accessibles i transitables

Guardar

Actuacions de condicionament de camins a Paterna
Actuacions de condicionament de camins a Paterna

L'Ajuntament de Paterna ha condicionat diferents camins rurals del municipi amb l'objectiu de millorar la seua accessibilitat i transitabilitat.

Estes actuacions de millora i pavimentació s'han escomés en més de 2.500 metres de trams per a igualar i fer més segurs els camins de Bocheros al costat de barranc de la Font, en el camí de Despeñaperros i els circuits A i B d'emergència en La Vallesa, amb una inversió que ascendix a 6.000 euros.

Per a este mes de juliol, el consistori paterner té previst executar una altra intervenció de reposició de fermes en el circuit d'emergència G, tram des de La Canyada en Camí de la Pobla i que compta amb 1.700 metres, per un import de 8.400 euros.

Referent a això, la Tinenta Alcalde de Foment i Gestió de la Ciutat, Mercedes Navarro ha explicat que "es tracta d'un conjunt de reparacions de trams de camins que es trobaven deteriorats a causa de les pluges amb la finalitat de millorar així l'accessibilitat per al trànsit rodat".

Navarro ha precisat a més que "estes obres d'optimització en els sòls han consistit en l'aportació de llastos, compactació i millora del ferm, fins i tot amb un reforç de formigó armat en aquells més exposats per escorrenties on com ha sigut el cas d'alguns trams en Despeñaperros".

Concretament, s'han reparat 500 metres de ferms en Bocheros, 1.400 metres en el camí de Despeñaperros, una de les sendes més antigues i llargues del terme municipal de Paterna i que rep cada cap de setmana la visita de senderistes de tota la comarca.

I finalment, uns 633 metres corresponents als Circuits A i B d'emergència en el paratge natural de La Vallesa per a millorar la seguretat i prevenció d'emergències en esta zona forestal de la ciutat.

Destacats