Paiporta clama contra la violència masclista en l'acte institucional pel 25N

Centenars de persones es reuneixen en l'esplanada de l'Ajuntament per a reivindicar la igualtat i condemnar totes les violències contra les dones, amb un accent especial en la prostitució

Guardar

Acte institucional amb motiu del 25-N en Paiporta
Acte institucional amb motiu del 25-N en Paiporta

Paiporta ha llançat un missatge contundent per la igualtat i contra totes les violències que pateixen les dones pel simple fet de ser-ho en l'acte institucional pel 25N, Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, celebrat aquest divendres.

Centenars de persones, entre les quals hi havia gran quantitat de joves, han assistit a l'acte institucional convocat per la Regidoria d'Igualtat. En els parlaments, han pres la paraula l'alcaldessa, Maribel Albalat, la regidora d'Igualtat, Laura Jiménez, així com representants del Consell de la Dona.

Seguidament, s'han llegit els noms de totes les víctimes de la violència masclista i també les xiquetes i xiquets morts per violència vicària en l'últim any. De manera simbòlica, cadascun dels noms, imprés en un paper, s'han penjat en un arbre situat a l'esplanada enfront de la casa consistorial. L'acte s'ha tancat amb un minut de silenci en memòria de les 44 dones i cinc xiquets i xiquetes víctimes d'aquesta xacra social.

"Les dones continuem sent agredides, menyspreades, i continuen matant-nos" pel simple fet de ser dones, ha explicat l'alcaldessa, Maribel Albalat, que ha recordat que, en l'actualitat, hi ha 50 dones paiportines amb mesures de protecció, i 2 han sigut assassinades en l'última dècada. "Hem d'anar tota la societat unida per a erradicar la violència", ha afegit l'alcaldessa, que ha agraït a tot el personal municipal implicat directament en les campanyes de prevenció i en la protecció de les víctimes i potencials víctimes.

Per part seua, la regidora d'Igualtat, Laura Jiménez, ha recordat que, segons dades de Nacions Unides, una de cada tres dones es veu afectada per alguna mena de violència de gènere i que, cada 11 minuts, una dona o xiqueta és assassinada en el món a causa d'aquesta xacra social. "La violència de gènere -ha afegit Jiménez, és una violació dels Drets Humans, i la clau és la prevenció, és important que la societat treballem en conjunt per a visibilitzar el problema i prevenir més casos i víctimes".

La programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N continua aquest diumenge, amb la III Marxa dels pobles contra la violència masclista. L'eixida des de Paiporta està prevista a les 9:45 hores en la rotonda de la carretera de Benetússer i Mestre Palau.

A més, el dimecres 30 de novembre tindrà lloc la xarrada 'Sexe amb-sentit' en la llar del jubilat, dirigida a homes, per a promoure relacions saludables a través de la sexualitat, i el dia 15 de desembre, a les 18:30 hores, se celebrarà la xarrada de l'activista i escriptora Amelia Tiganus en L'Auditori municipal. Els detalls de la programació es poden consultar en la web paiporta.es/25n.

Destacats