La Mancomunitat de l'Horta Nord presenta el disseny del V Pla d'Addiccions

Guardar

Presentació del disseny del V Pla d'Addiccions de la Mancomunitat de l'Horta Nord
Presentació del disseny del V Pla d'Addiccions de la Mancomunitat de l'Horta Nord

Hui, la Mancomunitat l'Horta Nord ha acollit una doble sessió per a avaluar el IV Pla Mancomunat de Prevenció de Conductes Addictives i presentar el disseny del V Pla d'Addiccions.

El V Pla d'Addiccions de la Mancomunitat l'Horta Nord reflectix el compromís de l'entitat per a continuar desenvolupant accions de promoció de la salut i prevenció d'addiccions en els seus municipis. Este document servirà com a referència per a intervindre sobre els riscos associats a diverses formes de consum de substàncies i altres conductes potencialment abusives.

Fran López, president de la Mancomunitat, va comentar: "Estem compromesos a continuar definint i executant accions de promoció de la salut i prevenció d'addiccions en els nostres municipis. El nou Pla serà una ferramenta fonamental per a intervindre eficaçment en els riscos associats al consum de substàncies i altres conductes addictives."

Durant la sessió, es va subratllar la complexitat i varietat de les addiccions, així com el seu impacte integral en les persones, afectant tant física, psíquica com socialment. Es va destacar que tots els presents, des de responsables polítics fins a equips tècnics i diversos departaments municipals, són agents de prevenció.

"Tots i totes els que estem hui ací treballem per al benestar dels ciutadans dels nostres municipis. És essencial que col·laborem estretament per a dissenyar una estratègia de prevenció centrada en les persones, promovent l'apoderament ciutadà i la responsabilitat en la seua pròpia cura," va afegir López.

La jornada va concloure amb la presentació d'Andrea Escudero, tècnica responsable del departament de la UPCCA, i Julia Aguilar, sociòloga especialista en Polítiques Públiques de Prevenció d'Addiccions de l'empresa E-valore. Julia Aguilar acompanyarà el disseny i les accions del procés participatiu del V Pla d'Addiccions de la Mancomunitat l'Horta Nord.

Destacats