El curs escolar arranca amb 72,7 milions d'euros destinats a les beques menjador

Augmenta el nombre de beneficiaris de les beques menjador fins als 127.000

Guardar

Menjador escolar
Menjador escolar

El curs escolar arranca amb nous beneficiaris de les beques menjador. Una iniciativa impulsada per la conselleria d'Educació, liderada per Vicent Marzà, que té com a objectiu construir un sistema educatiu igualitari i de qualitat amb diferents accions entre les quals es troba les beques menjador. I és que mentre s'aconsegueix la gratuïtat d'aquest servei, des de la conselleria d'Educació continuen incrementant la partida pressupostària perquè, cada vegada, més alumnat puga beneficiar-se de la gratuïtat del menjador escolar.

En aquest sentit, el curs 2019-2020 arranca amb 72,7 milions d'euros que s'han destinat a les beques menjador d'aquest nou any escolar, quasi un milió més que l'exercici anterior. I és que l'aposta d'Educació per aquest servei és més que evident. D'aquesta manera, si la partida per a les beques menjador en el curs 2015-2016 era de 52 milions d'euros, el pressupost destinat ha anat augmentant amb passes de gegant: 63,9 milions en el curs 2016-2017; 68 milions en el 2017-2018; 71 milions en el 2018-2019; i, ara, 72,7 milions d'euros.

El nombre de beneficiaris, per descomptat, també ha anat augmentant progressivament a mesura que s'ha anat incrementant el pressupost. Així, l'alumnat beneficiari ha augmentat en 40.000, arribant als 127.000. "Era una urgència a cobrir a les escoles en tractar-se d'un servei al qual moltes famílies no podien accedir per no poder fer front al seu cost", explicava el conseller Marzà.

Ara, en aquests quatre anys que queden al davant, l'objectiu prioritari és aconseguir la gratuïtat del menjador escolar, gràcies al creixement progressiu de les ajudes. "De la mateixa manera que hem fet realitat la gratuïtat dels llibres de text amb els bancs de llibres, el servei de menjador gratuït ha de ser també punta de llança de què entenem com a escola pública i de servei públic per a acabar amb les desigualtats socials", ha apuntat Marzà.

En aquesta ocasió, els beneficiaris directes d'aquestes ajudes han sigut l'alumnat de la renda valenciana d'inclusió; el de segon cicle d'Educació Infantil i el d'Educació Primària o Secundària que haja sigut escolaritzat obligatòriament en un centre d'un municipi diferent del de la seua residència perquè no existeix aquesta oferta educativa; així com l'alumnat escolaritzat en centres específics d'Educació Especial de titularitat de la Generalitat o en aules específiques d'Educació Especial en centres ordinaris de titularitat de la Generalitat, privats, concertats o de titularitat pública diferent de la Generalitat, de la mateixa manera que aquells que es troben en situació d'acolliment familiar o residencial; els fills o filles de famílies acollidores; els fills i filles de víctimes de violència de gènere i les víctimes del terrorisme.

Arxivat a:

Destacats