Un trosset del Titànic passarà per València

Titanic The Exhibition arriba aquest novembre a València amb centenars d'objectes que pertanyien al vaixell més famós del món i que atrauran milers de curiosos

Guardar

Titanic PxHere Promo
Titanic PxHere Promo

Els valencians amants de la història del tràgic final del RMS Titanic estan d'enhorabona, ja que la ciutat acollirà del 22 de novembre al 23 de febrer de 2020 una exposició centrada en el famós vaixell. Titanic The Exhibition se situarà en Kinépolis, en Heron City, un dels principals punts d'oci amb els quals compta la ciutat. L'exposició ja ha batut rècords d'assistència en països com Alemanya, Suècia, Mèxic, Polònia o Dinamarca i ara arriba a Espanya on ja s'aposta per una elevada recaptació.

Titanic The Exhibition compta amb prop de 200 peces originals triades per l'historiador Claes G. Wetterholm, que rep el títol de membre de les expedicions del naufragi del Titànic. També es podrà gaudir d'alguna reproducció de com era el vaixell original així com d'altres estades del navili a grandària real, com les humils cabines en els quals viatjaven els més pobres o els luxosos corredors per on passejaven els passatgers de primera classe.

L'enfonsament del Titànic en 1912 va marcar tant la nostra història que s'ha fet tota mena de marxandatge sobre ell. Actualment podem trobar tasses amb il·lustracions del navili en les quals es pot prendre café, baralles per a jugar als teus jocs de cartes favorits amb els rostres de persones famoses que viatjaven a bord, o maquetes i puzles en 3D per a crear la nostra pròpia versió del transatlàntic. No obstant això, el punt d'inflexió en la popularització de la història del RMS Titanic va arribar amb l'estrena en 1998 de la pel·lícula dirigida per James Cameron i protagonitzada per Kate Winslet i Leonardo Dicaprio.

Anys abans de l'estrena, es va trobar un plat de la vaixella del vaixell en la costa nord espanyola. El descobriment va causar tal sensació que es va dur a terme la recuperació en les profunditats de l'Atlàntic de molts objectes per a poder exposar-los al públic i conéixer més sobre els seus detalls i curiositats.

Ara és el moment que els espanyols més fans de la història del Titànic gaudisquen d'aquesta mostra, com ja van fer amb Titanic. The reconstruction, altra gran exposició sobre el Titànic que recorre des de fa un parell d'anys diferents punts de la geografia espanyola.

Amb aquesta nova proposta València espera convocar a prop de 100.000 persones al llarg dels quasi quatre mesos que la mostra estarà oberta al públic.

Destacats