Les opcions del València per a lluitar per una plaça europea

Guardar

Aquests primers compassos de LaLiga Santander han demostrat que el València CF travessa per un moment delicat, una situació que va començar a forjar-se durant la segona meitat de la passada temporada i que s'està mantenint en aquests primers mesos de competició. D'aquesta manera, el conjunt dirigit per Javi Gracia sembla incapaç d'encadenar una ratxa de bons resultats consecutius, la qual cosa li manté en la zona mitjana de la taula classificatòria i més prop del desitjable dels llocs de descens.

Una dada que demostra la irregularitat de l'equip de la ciutat del Túria es demostra perfectament en les apostes esportives, ja que els Ches no arriben com a favorits indiscutibles a partits contra rivals que es troben barallant per una plaça europea. De fet, aquest hauria de ser un objectiu prioritari per al València, encara que per a això necessita reaccionar com més aviat millor i començar a sumar punts de tres en tres.

No obstant això, val la pena assenyalar que no tot són males notícies per als taronges, pel fet que han estat capaços de plantar-los cara a equips tan potents com el Reial Madrid CF o la Reial Societat de Futbol. Això sí, aquests centellejos de qualitat no són suficients per a una afició desencantada, que veu setmanalment com l'equip s'enfonsa per moments sobre el terreny de joc.

La desconnexió entre la plantilla i el staff tècnic amb la directiva, un dels problemes fonamentals que han de resoldre's com més aviat millor.

D'una banda, el principal problema que ha de resoldre el València, si vol aspirar a una de les places europees, es troba dins del mateix club, ja que la falta de sintonia entre la plantilla i el staff tècnic amb la directiva és més que evident. Així, després d'un mercat de fitxatges bastant convuls, la falta d'unitat pot ser un desavantatge fonamental a l'hora d'aconseguir metes ambicioses.

D'altra banda, la falta de rigor defensiu és un altre dels aspectes que ha de resoldre Javi Gracia amb la màxima rapidesa possible, ja que els taronges són un dels equips que més gols encaixa per partit. En canvi, no se li pot retreure res a l'actitud dels jugadors, que tracten de barallar per cada pilota malgrat la falta d'alternatives en una plantilla bastant minvada.

Estem davant una de les edicions més estranyes dels últims anys en LaLiga Santander, alguna cosa que pot suposar una oportunitat per als Ches

Finalment, no podem passar per alt que LaLiga Santander travessa per una de les seues edicions més estranyes, la qual cosa podria jugar a favor del València. D'aquesta manera, els de Javi Gracia podrien escalar diverses posicions en la taula classificatòria si aconsegueixen dos triomfs consecutius, pel fet que de moment hi ha poca distància entre la setena posició i els llocs de descens.

Per consegüent, les opcions del València continuen més vives que mai, però necessiten llimar certs errors a curt termini. A més, de cara a pròxims anys la situació és més preocupant, ja que és necessari desenvolupar un projecte esportiu sòlid i sense fissures, que permeta aprofitar les qualitats dels jugadors i atreure talent en els mercats de fitxatges.

Destacats