Les botigues de calçat busquen fórmules per a combatre les compres en Internet

Guardar

footwear-1838767_1280
footwear-1838767_1280

Internet ha revolucionat les nostres vides, i sobretot el sector del comerç. La proliferació de botigues online ha posat en dubte la viabilitat de molts negocis que només es mantenen en el món físic. Algunes botigues de calçat online d'èxit com aquesta pàgina web, han revolucionat la venda de sabates en Internet. I és que el món del calçat és un clar exemple de la revolució digital i les conseqüències per al sector. Renovar-se o morir, que diu aquesta. Davant la proliferació de negocis digitals les botigues de calçat busquen fórmules per a combatre les vendes en Internet.

El comerç electrònic en el sector del calçat

El canal digital és precisament el que ha permés reactivar el sector del calçat a Espanya. És un dels sectors de moda que més compradors atrau. És per això que en l'últim any s'ha viscut un auge del nombre de negocis de venda de sabates, botes, botins, etc. en Internet.

Una de cada 10 persones a Espanya ha comprat en sabateries digitals almenys una vegada en la primera meitat del 2019. Una donada molt optimista per al sector però que també envien un missatge molt clar: cada vegada més ciutadans prefereixen comprar en Internet que en botigues físiques. Per què?

Els avantatges de comprar per Internet

Encara que les botigues físiques no desapareixeran, tal com s'apuntava quan les primeres botigues online van nàixer, cada vegada assistírem a un comprador més exigent i més mobilitzat. Que no sols comprarà a les botigues del seu barri sinó que també ho farà des de casa en Internet. Per què? Comprar per Internet és còmode, permet comparar preus, conéixer les últimes tendències de manera fàcil i no exigeix molta flexibilitat.

Són aquests beneficis els que han donat lloc a l'aparició del Showroming, una pràctica per la qual moltes botigues físiques ja estan lluitant. Es tracta d'anar a botigues físiques a provar i conéixer els productes per a acabar comprant-los per Internet, on la majoria de vegades podem trobar millors preus.

Fórmules per a combatre les compres en Internet

Davant aquest escenari les botigues físiques estan buscant alternatives per a fer front a l'auge de les vendes online i a la pérduda de mercat.

La primera estratègia que han adoptat algunes sabateries de barri és precisament la de tindre presència també en Internet. Les més grans i amb més capacitat han creat les seues pròpies botigues online i han implementat estratègies de màrqueting digital per a aflorar. Les més xicotetes han decidit vendre a través d'altres plataformes.

Però algunes no han volgut fer el pas i simplement han buscat estratègies per a atraure clients i retenir-los. Una és el preu. Alguns comerços han abaixat el preu per a oferir preus igual de competitius que el de les botigues online.

Uns altres han optat per cobrar un import baix a aquells clients que es proven alguna cosa i no el compren per a evitar el Showrooming. Per exemple, en botigues de calçat, fer pagar per provar-se el calçat. Altres botigues ofereixen productes exclusius difícils de trobar en botigues online, per a oferir una cosa diferent al consumidor.

I finalment algunes han apostat per l'experiència de consumidor. Oferint una experiència única, que faça que els clients vulguen tornar a la botiga.

Aquest article és un contingut patrocinat.

Destacats