La Champions se li complica al València

Guardar

Valencia CF Promo
Valencia CF Promo

Les desavinences de Marcelino García Toral amb la cúpula directiva del club van provocar la destitució del tècnic càntabre qui havia imprés un segell particular a l'equip amb el qual els 'xes' semblaven mostrar-se còmodes.

El buit deixat per Marcelino l'ha cobert Albert Celades, un tècnic amb un llibret diferent, amb un major gust per la combinació i un dibuix diferent: el 4-3-3 en comptes del 4-4-2 de l'anterior entrenador. El canvi d'estil no sembla asseure-li especialment bé a l'equip valencianista, que per a guanyar seguretat i fiabilitat ha hagut de tornar al 4-4-2 vertical i de transicions ràpides.

Superar la fase de grups, una tasca complicada

Celades ha sigut l'encarregat de dirigir a l'equip en les 3 jornades que s'han disputat de Champions League, competició per a la qual el Manchester City és el màxim favorit, segons les apostes esportives.

En la màxima competició continental el conjunt 'xe' va començar amb bon peu en aconseguir la victòria per 0-1 a Stamford Bridge davant el Chelsea, un dels cocos de la Lliga de Campions en els últims anys. Així i tot, l'equip no va estar solt, cosa esperable davant un rival de tanta entitat. Es va avançar per mitjà de l'estratègia amb un gol de Rodrigo després d'una falta botada per Parell. Però l'equip va patir per a mantenir l'avantatge, una circumstància que es repeteix una vegada i una altra en les trobades del València: l'equip no sap tancar els partits. Davant el Chelsea van aconseguir emportar-se els 3 punts després que Cillesen li detinguera un penal a Barkley en els últims minuts, però la intervenció heroica del porter holandés no ha de desviar l'atenció d'allò més rellevant: a l'equip li costa un món consolidar els avantatges.

Especialment dolorosa va ser la derrota a casa davant l'Ajax, que arribava a Mestalla amb el distintiu de semifinalista de l'edició anterior i el seu batalló de jugadors dinàmics i hiperactius. El resultat final: 0-3. I no pot servir com a excusa el penal errat per Parell en el minut 25, ja que l'equip ja perdia 0-1 en aqueix moment. Per descomptat, la fallada no va ajudar a connectar a l'equip amb el joc.

L'última jornada els valencianistes van viatjar a Lille, per a enfrontar-se a un conjunt que, a priori hauria d'ocupar l'última plaça del grup. L'1-1 va fer gust de poc després que Cheryshev avançara al quadre espanyol en el minut 63. No obstant això, van tornar a aparéixer els problemes per a liquidar el partit. L'expulsió infantil de Diakhaby en el 84 -2 grogues en 2 minuts- va precedir el gol d'Ikoné en el temps de descompte. 2 punts que van volar davant el rival més feble.

El València és tercer del grup H amb 4 punts, 2 menys que Chelsea i Ajax i 3 més que el Lilla. Si vol estar en els huitens de final, té poc marge d'error. Sembla que necessitarà, almenys 6 punts més. Contra el Lilla a casa no es pot fallar. Després caldrà intentar reblar a casa davant el Chelsea, un treball complicat. L'última bala comporta molt risc: visita parany a l'Amsterdam Arena. La classificació és a la mà del València, però no serà un camí de roses i, per a aconseguir-lo, caldrà blindar a l'equip en els minuts finals dels partits.

Destacats