Dogecoin, Una altcoin per a jugar?

Guardar

altcoin2
altcoin2

En 2013 Billy Markus, de Portland, Oregon, va crear DOGE i per a molts la va concebre com una criptomoneda de joc, divertida i al mateix temps una mica irònica, tant que per a açò va usar com a referència el meme "doge" de la raça Shiba Inu. Per aquest motiu molts creen que Dogecoin (DOGE, Ð) va començar com una broma, més que com un actiu per a guanyar diners o invertir.

No obstant això, Dogecoin és un negoci i pel que sembla bastant rendible.I és que els seus usuaris són cada vegada més i més, la qual cosa contribueix al fet que la moneda augmente de valor. De fet, avui compta amb milions d'usuaris interessats ​​a compartir la moneda i publicar memes sobre ella en línia, una característica que li ha guanyat la definició de la "moneda d'internet", a més d'un sense fi de publicitat.

Tal ha sigut el creixement d'aquesta criptomoneda que a principis d'aquest 2018 Dogecoin es va situar entre les principals empreses del mercat mundial, amb un abast que supera per ampli marge al Bitcoin, Litecoin i altres importants altcoins existents. De fet, la moneda de DOGE s'ofereix en línia en els més populars exchanges entre els quals s'inclouen Bittrex, Poloniex, Cryptopia, CoinExchange i HitBTC

Una característica que sembla tenir un bon avantatge a Dogecoin és que mai es va partionar de les seues arrels i segueix utilitzant xarxes socials com Reddit o Twitter per a donar-se a conéixer a altres usuaris. Les seues publicacions divertides i còmiques la segueixen popularitzant entre els usuaris d'Internet.

Bon preu

El juny de 2015 Dogecoin tenia 100 milions de dòlars, una xifra que va activar les alarmes de la resta de la competència de les altcoin i que va fer que mantinguera el seu baix preu, la qual cosa la converteix en la més accessible de totes les criptomonedes. A la data cada moneda costa aproximadament $ 0,002 USD i en aqueix sentit ha aconseguit capitalitzar més de $955 milions de dòlars nord-americans.

Però Com funciona Dogecoin? Almenys de dues maneres. La primera és com un sistema de propines en les quals els qui són posseïdors de la criptomoneda paguen xicotetes sumes a altres membres de la comunitat solament per publicar en xarxes socials memes i comentaris sobre DOGE. L'altra, a través de la compra del criptoactiu. No obstant això, cal dir-ho, ser part de la comunitat és de gran significació perquè açò augmenta el valor al criptoactiu sense perdre la seua condició de ser una altcoin massiva.

A més, l'augment de la comunitat és un treball en el qual posen obstinació els seus membres, perquè açò incrementa la visibilitat de la moneda en línia, i amb açò la confiança d'altres usuaris. Per descomptat, per als qui cerquen fer grans inversions aquest no és un negoci, però per als qui participen d'aquesta massificació de Dogecoin no és solament una diversió.

Per a considerar:

Valor baix: per a molts sol ser el avantatge més gran de Dogecoin. Mentre que Bitcoin es considera l'or de les criptomonedes i Litecoin la plata, els grans inversors ni tan sols voltegen a veure Dogecoin. I és que encara que grans quantitats de la moneda de DOGE circulen entre els usuaris sense pestanyejar, Dogecoin té poc valor monetari. Es pot dir que és més important per als qui tenen com a objectiu donar i rebre propines i formar part d'una comunitat en Internet.

No és una altra oportunitat: Mentre la majoria de les criptomonedes com Etherum cerca guanyar-se l'etiqueta d'altcoin, Dogecoin no està interessada en el títol, d'allí que el principal siga l'activitat que desenvolupen en xarxes i que no els importe allunyar als ambiciosos inversors que cerquen fer grans fortunes i estan permanentment revisant riscos i possibles guanys, ells han fet la seua fortuna a força de gaudir.

Destacats