Bones pràctiques en demanar préstecs

Guardar

cajero_banco
cajero_banco

Tindre accés a finançament pot ajudar-te a superar molts problemes amb els quals els diners és un factor clau. No obstant això, els préstecs poden comportar els seus propis problemes si no s'utilitzen correctament.

Per això, el comparador Loanscouter.es ens proposa diverses bones pràctiques que és aconsellable seguir quan sol·licitem un préstec.

Fer una primera investigació i filtrat

Mai és aconsellable contractar amb la primera oferta que obtingues perquè si finalment ix bé, serà una qüestió de simple sort.Abans de contractar cal comparar diferents prestadors. Els comparadors en línia són una bona forma de començar ja que fan un primer filtrat per tu.

No obstant això, és recomanable que aprofundisques més que el que t'oferisca el comparador. Quan tingues cinc o sis candidats, entra en els seus webs i investiga quines empreses hi ha darrere de cadascun, la TAE, promocions, etc.

Amb aquesta investigació hauries de reduir els candidats a 2 o 3.

Llegir realment el contracte

Els contractes són llargs i avorrits. Per això, encara que estem sensibilitzats amb la importància de llegir-los, és pràctica habitual llambregar-los per damunt i llegir només algunes parts.Si no vol tindre cap mena de sorpresa i vols conéixer bé els teus drets i obligacions, has de llegir absolutament tot el contracte atentament. Com es tracta d'una cosa tediosa, en comptes de llegir els contractes de tots els prestadors, pots fer-ho només dels 2 o 3 fruit del pas anterior.

Descobriràs que fent-ho, hi haurà detalls que et facen preferir fortament un prestador a un altre. La lectura és un factor clau a l'hora de prendre la decisió d'amb qui contractar el servei.

Examina les teues finances

Ara que ja saps quin prestador és el que més et convé, és el moment d'analitzar si pots assumir els seus preus. En altres paraules, Podràs retornar el préstec?El més probable és que penses que segurament sí, però només has de demanar el préstec si eres capaç d'eliminar la paraula segurament de la frase anterior.Les obligacions derivades dels deutes no són una mica del que podràs lliurar-te fàcilment. Per tant, has d'estar segur que podràs afrontar-les.Per a això, senzillament tens a veure quins ingressos tens i quins gats hauries d'eliminar per a anar estalviant la quantitat necessària que et permeta retornar el préstec sense destrets en arribar el seu venciment.

No demanes ni més, ni menys

Encara que siga temptador demanar una mica més per a algun capritx, pensa que això incrementarà els interessos. Has de fer una estimació del que necessites, de manera que estigues segur que no necessitaràs demanar més, però demanant el mínim dins d'aqueixa seguretat.

Si pots domicilia el pagament

Els problemes amb els prestadors són habituals a causa de descuits dels clients. Si et donen opció de deixar la devolució o les diferents quotes de devolució ja programades perquè es facen de forma automàtica, fes-ho i evita haver de pagar una tarifa addicional per una distracció ximple.

Si ho necessites, demana-ho

A alguns consumidors els dóna certa objecció demanar un préstec. Els préstecs són perfectament normals i amb una bona planificació no han de donar problemes. Usar-los de forma responsable, t'ofereix una flexibilitat molt major per a gestionar els teus diners.
Destacats