Avantatges de preparar oposicions en una acadèmia

Guardar

ordenador
ordenador

La situació de l'Administració Pública està a un punt crític. Un gran percentatge dels funcionaris actuals pertanyen a la generació del baby boom, nascuts entre 1946 i 1964, que van accedir en els anys 80 a molts llocs com a empleats públics. Això, traduït a números, significa que en 5 anys s'hauran jubilat més de 330.000 funcionaris, i en 10 anys s'hauran retirat uns 925.000 treballadors. Això obliga a començar a planificar un relleu generacional que hauria d'iniciar-se com més prompte millor, perquè les noves incorporacions puguen aprofitar l'experiència de les persones que estan a punt de jubilar-se.

Necessitat de nous talents i un reemplaçament generacional

L'envelliment dels empleats d'aquest sector pot ser un problema si no es dona un reemplaçament a temps, ja que es dificultarà molt poder donar una atenció adequada a la ciutadania. Però, d'altra banda, es presenta una gran oportunitat per a moltes persones joves d'accedir a un treball segur i estable.

Avantatges de l'ocupació pública

L'ocupació pública ofereix grans avantatges, la més valorada és l'estabilitat laboral. Tindre un treball garantit és equivalent a una millor qualitat de vida i a la possibilitat de realitzar plans de futur a llarg termini. L'horari continuat dels empleats públics és un altre al·licient important perquè permet conciliar la vida laboral amb la personal. A més, també és possible gaudir de permisos especials per a realitzar activitats personals com a cura dels fills, mudances, exàmens, etc.

Un lloc en l'Administració Pública també brinda la possibilitat d'accedir a promocions internes, la qual cosa pot ser un extra de motivació per a molts funcionaris. Un altre aspecte que cal esmentar és el que fa referència a les retribucions que es poden complementar amb incentius, pagues extraordinàries i beneficis especials com a mútues d'assistència, ajudes econòmiques o drets socials.

Per què recórrer a una acadèmia per a preparar oposicions

Tenint tot això en compte no hi ha dubte que aquest és el millor moment per a estudiar oposicions i aprofitar aquesta oportunitat única d'accedir a una plaça fixa en l'Administració Pública. Si bé opositar pot ser una tasca àrdua, la recompensa valdrà la pena, i a més es poden aplicar una sèrie de metodologies tecnològiques i pedagògiques, que servisquen de suport a l'opositor. En ADAMS ofereixen als seus alumnes la possibilitat de preparar-se a través de cursos presencials i cursos online d'oposicions. En el cas de les classes presencials, els opositors acudeixen a un dels seus deu centres on el seu equip de preparadors ofereix una formació integral de totes les proves de l'oposició. En el cas del curs online, es posa a la disposició dels alumnes un campus virtual amb tots els recursos que puga necessitar, des del temari complet, fins a classes gravades, material audiovisual explicatiu, exercicis, esquemes, resums o simulacres d'examen. També existeix la possibilitat de rebre classes en streaming per videoconferència, una modalitat que cada vegada està guanyant més popularitat i que ens ajuda a aprofitar millor el temps, ja que podem evitar els desplaçaments.

Aquesta acadèmia d'oposicions ofereix a més una eina fonamental en la preparació d'un opositor: ADAMS Test. S'ha comprovat que realitzar simulacres de proves reals, és tan important com estudiar el temari de l'oposició. És la millor manera de conéixer al que ens enfrontarem i ens permet visualitzar millor quins són aqueixos punts febles que hem de reforçar. Gràcies al sistema que utilitza ADAMS Test els alumnes poden realitzar milers d'exercicis que s'ajusten dins del termini i en la forma escaient als exàmens oficials. A més, gràcies al seu sistema d'indicadors, l'opositor pot saber com va evolucionant la seua preparació i comparar la seua nota amb la nota de tall de l'anterior convocatòria i amb les puntuacions obtingudes per altres opositors que utilitzen l'eina.

Accedir a una ocupació pública és, ara mateix, una excel·lent aposta de futur; ja que en pocs anys quedaran lliures diversos centenars de milers de llocs que hauran de ser ocupats per una nova generació de funcionaris, més preparats en competències digitals i amb importants reptes al davant.

Destacats