Aquests són els millors CMS per a muntar una botiga online

Guardar

ordenador
ordenador

Si tens una botiga física, o vols emprendre una botiga online, segur que en més d'una ocasió t'has preguntat què necessite per a muntar la meua pròpia botiga online? Quin és el millor CMS perquè el meu ecommerce triomfe?

Doncs bé, si et trobes en aquest punt, continua llegint, perquè aquest article t'interessa. Però abans de donar-te alguns consells dels passos a seguir per a crear una empresa online, t'explicarem què és un CMS.

Què és un CMS?

Aquestes sigles són l'abreviatura de Content Management System. És un programari que t'ajuda a gestionar el teu web. En altres paraules, és el programa que et permet dur a terme la creació d'un lloc web de manera senzilla.

Un negoci online t'obliga a estar pendent de moltes funcions i tasques, i CMS hi ha varis. Per això, és important saber quin és el millor per a muntar una botiga online sense dificultats.

Has de tenir en compte que per a triar el millor CMS has d'optar pel que millor s'adapte a les teues necessitats. Pensa que el CMS és el més semblant a un soci que tindràs.

Quan diem que t'aconsellarem sobre el millor CMS per a la teua empresa, ens referim al fet que et mostrarem els més usats pels usuaris.

No obstant això, has de saber que no existeix un CMS perfecte, sinó que existeix el que millor s'adapte a les teues necessitats per a facilitar-te el treball i fer-lo de manera senzilla i ràpida.

Els 3 millors CMS per a muntar una botiga online

Les tres millors aplicacions per a crear una botiga online són sens dubte, WordPress, Magento i PrestaShop.

Segons el tipus de negoci que vulgues muntar, els coneixements tècnics que tingues o el pressupost del qual disposes, hauràs de triar un CMS o un altre.

Per a això a continuació, t'explicarem en què consisteix cadascun d'ells i quin pot ser el més adequat per al teu negoci.

WordPress + WooCommerce

WordPress és el CMS més utilitzat en el mercat. S'ha convertit en el més popular per la seua facilitat d'ús, la varietat de plugins dels quals disposa i la comunitat tan gran que hi ha darrere d'aquest plugin.

Principalment és una plataforma molt utilitzada per a les publicacions de blogs, però amb el temps s'ha convertit en una plataforma també utilitzada per a la creació de webs, gràcies al plugin WooCommerce.

El principal avantatge d'utilitzar totes dues plataformes per a una botiga online és que no es necessita ser un expert per a començar i posar en marxa el teu negoci. El seu funcionament és senzill, ràpid i fàcil.

PrestaShop

Aquesta plataforma és de les més potents del mercat, ja que està molt ben preparada per a ser utilitzada com CMS per a crear botigues online.

PrestaShop està dissenyat solament per a ecommerce i està completament especialitzat en aquesta categoria.

És la plataforma perfecta per a persones que munten una botiga online per primera vegada i per als quals ja tenen experiència i busquen una cosa més potent.

És molt senzilla d'usar, molt versàtil i amb molts mòduls a utilitzar. Amb PrestaShop pots manejar un catàleg de productes més ampli.

Aquesta plataforma té una corba d'aprenentatge major que WordPress amb WooCommerce.

Magento

Una altra plataforma protagonista dels millors CMS per a botigues online és Magento.És una plataforma molt potent que et permetrà realitzar gairebé qualsevol cosa.

És considerat com el gestor de continguts o CMS més potents per a ecommerce i solució més complexa i difícil d'utilitzar.

Per a poder fer ús d'aquesta plataforma, es necessita tenir coneixements tècnics avançats. En comparació amb les dues anteriors, Magento és el CMS amb una corba d'aprenentatge més alta.

Si creus que tindràs un gran volum de transaccions i un ampli inventari aquesta aplicació és la millor per a poder gestionar-ho.

Dit amb altres paraules, Magento, està destinat a projectes de major envergadura que PrestaShop i WooCommerce.

Conclusió

Després de saber una mica més sobre les 3 plataformes, si segueixes amb dubtes és important destacar que tant PrestaShop com Magento com WooCommerce són molt bones opcions per a crear una botiga online.

Encara que no totes serveixen per a la mena de projecte o negoci que vulgues llançar has de tenir en compte els següents factors per a saber quina és l'aplicació més adequada per al teu projecte:

- Coneixements tècnics: segons els teus coneixements tècnics podràs triar entre una plataforma o una altra.- Cost i pressupost: magento és la plataforma més especialitzada però també la més cara. Tant PrestaShop com WordPress són més econòmiques.- Recursos: les necessitats de l'allotjament web no serà el mateix. El hosting serà diferent segons les teues necessitats. Per a començar és possible que el WooCommerce o PrestaShop et vinga millor. Tot depén del cost i el pressupost que tingues per a llançar la teua botiga online.

Destacats