Aquest cap d'any pot ser un bon moment per a comprar un cotxe nou

Guardar

coche
coche

2020 ha sigut un any convuls per als concessionaris de cotxes. La crisi de la Covid-19 ha suposat una maçada a les, ja per si mateix, limitats guanys i baixes vendes que estaven realitzant aquests en els últims mesos. Això, unit a les restriccions que s'han imposat per la pandèmia, han acabat de donar el cop de gràcia a un sector automobilístic que ha viscut un any per a oblidar.

No obstant això, això es tradueix en necessitat de vendre cotxes nous i a les ofertes especials que any rere any es poden trobar en aquests concessionaris, cal sumar-li eixa necessitat de vendre l'estoc d'automòbils que tenen dites concessionàries, a més de cotxes demanats a fàbrica, amb el propòsit de maquillar l'exercici i vendre la major quantitat de cotxes possibles, entre altres coses, motivat també per l'entrada en vigor dels nous tipus impositius de l'impost de matriculació, la qual cosa encarirà els vehicles nous i farà que els compradors hagen de pagar més per ells.

Per què aquest cap d'any pot ser el moment ideal per a fer-nos amb un cotxe nou

A pesar que ha sigut un any difícil per a tots, el sector automobilístic ha viscut, no el seu novembre negre, sinó el seu any sencer fosc. La necessitat de vendre per a complir, d'alguna manera, amb els contingents de vendes de l'any, fa que aquests últims mesos de l'any siguen crucials, ja que es tracta d'un dels períodes de l'any per excel·lència on les vendes experimenten un cert repunt.

A més, hem de recordar que tenim a mà pàgines web i eines que ens permetran comparar els diferents preus de diferents concessionaris al voltant del país ofereixen per a les diferents marques i models disponibles. Podrem obtenir les millors ofertes pràcticament a l'instant i disposar també d'assessors comercials que ens guiaran en els processos de compra dels vehicles, podent obtenir condicions especials si duem a terme la compra amb ells. Molts d'ells, fins i tot, ens oferiran la possibilitat de comprar el cotxe de manera 100% online i rebre'l a la porta de la nostra casa, amb el consegüent estalvi de temps i la comoditat que això suposa.

Finalment, tornant al tema de l'impost de matriculació, cal recordar que, a partir de l'any que ve, aquest gravamen augmentarà per a pràcticament la totalitat de vehicles disponibles hui dia. Això desemboca en què, a partir de l'1 de gener de 2021, comprar un cotxe nou costarà entre 500 € i 1800 € més que abans, depenent de la motorització i el preu del vehicle entre altres coses, per la qual cosa aprofitar aquests últims dies de l'any per a fer-nos amb un cotxe nou, té més sentit que mai.

Comprar un vehicle nou a final d'any sempre ha significat preus competitius i grans ofertes per part dels concessionaris. Enguany, a causa de la Covid-19 i a l'entrada en vigor dels nous tipus impositius per a 2021 de l'impost de matriculació, fan que aquest cap d'any siga, sens dubte, el millor moment per a comprar un cotxe nou.

Destacats