Alguns consells per a invertir en habitatge

Guardar

consejos-invertir-en-vivienda
consejos-invertir-en-vivienda

Arrere van quedar els anys en què els espanyols dubtaven a l'hora de fer front a una compravenda i, encara que el mercat sempre pot fluctuar, cada vegada són més els interessats a invertir en habitatge. Des de l'any 2014, el mercat immobiliari continua sent bastant actiu i el nombre de transaccions creix de manera moderada. Així mateix, la varietat de l'oferta immobiliària anima més que mai a l'indecís que sempre va somiar a invertir.

En qualsevol cas, el recentment estrenat any serà similar al passat 2019 per als qui decidisquen invertir en habitatge. Per aquest motiu, si el lector està pensant en comprar una casa per a inversió ha d'establir una planificació prèvia i estudiar la revaloració de l'habitatge per a assegurar-se una rendibilitat segura sense perdre diners en la compravenda. Per a això, els experts recomanen que l'habitatge a comprar no supere el 40% del salari net del comprador. Resumint, cal valorar si podem fer front al pagament d'un habitatge, ja siga d'obra nova o de segona mà, i després analitzar el marge de rendibilitat d'aquesta. En aquest sentit, cal seguir algunes recomanacions.

Una ubicació geogràfica ideal

El valor de l'habitatge i els preus varien enormement atesa la ubicació de l'actiu, al que hem d'afegir que les rendes estan pujant en zones com la costa mediterrània o ciutats amb grans serveis com Madrid o Barcelona. Malgrat el creixement, són punts que també es nodreixen del turisme: per exemple, la costa de València o Alacant o Andalusia Occidental ofereixen nombrosos habitatges per a lloguer i són àrees amb una demanda altíssima. D'altra banda, no sols és determinant el territori sinó l'enclavament concret: els immobles situats en zones urbanes solen ser més líquids perquè presenten una major demanda en comparació amb altres zones més rústiques.

Invertir en la costa: una aposta segura

Si es busca una rendibilitat alta, els professionals del sector consideren que una gran opció és invertir en les zones de costa. La costa mediterrània ofereix un ventall amplíssim d'oportunitats: la regió de Múrcia, Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana són els punts més atractius. A més, si el comprador ho desitja, pot comptar amb aquest segon habitatge com a residència vacacional a l'hivern i procedir al seu lloguer en els mesos d'estiu.

Rastrejar exhaustivament i avaluar la rendibilitat de l'immoble

Com hem vist anteriorment, el benefici d'invertir en determinades zones pot ser molt satisfactori per al futur comprador. Si bé, aquest ha d'estar atent a les promocions i oportunitats anunciades des de pàgines webs especialitzades o portals com el de Haya Real Estate, que comercialitza actius amb importants descomptes. Si seguim amb la idea d'un pis en zona de costa, en aquesta web podem trobar grans oportunitats per a comprar pisos situats a Alacant, Castelló o València. Per exemple, en el municipi d'Altea trobem un apartament de 2 habitacions i 134 metres quadrats, situat a escassos minuts de la platja en un residencial amb zones comunes i piscina, que disposa d'un descompte de l'11%; el que suposa un estalvi final de més de 24.000 euros. Ref. 6979387. Si ens detenim a València, trobem, per exemple, aquest apartament a la platja de la Pobla de Farnals per 96.552 euros, situat en un residencial amb zones comunes i piscina, que té un descompte del 28%. Ref. 75000024486.

Aquest article és un contingut patrocinat.

Destacats