València avança en la transició energètica amb la primera Oficina de l'Energia de la Comunitat Valenciana

L’Oficina de l’Energia de València assessorarà la ciutadania sobre l’ús d’energies renovables o sobre com estalviar en el consum

Guardar

centro_valencia
centro_valencia

València ja compta amb la primera Oficina de l'Energia de la Comunitat Valenciana, que treballarà en la transició energètica, acostant a veïns i veïnes la idea que l'estalvi energètic i l'aposta per un nou model d'energia sostenible és possible. Un espai pioner que s'ha situat al carrer José María Haro, 9 i 11, del barri valencià d'Aiora.

Aquesta vesprada, a les 18.00 hores, l'Oficina de l'Energia obrirà les seues portes en un acte inaugural al qual assistirà tant l'alcalde de València, Joan Ribó, com a responsables d'entitats de lluita contra el canvi climàtic, institucions de serveis socials i ajuda al ciutadà i, per descomptat, responsables tant de l'oficina, com de l'Ajuntament de València.

Aquest projecte, impulsat per la Fundació València Clima i Energia, dependent de la regidoria d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, ha comptat amb un pressupost aproximat de 121.000 euros, i s'ha dividit en quatre zones dissenyades per a realitzar tallers, informar la ciutadania i acollir reunions d'agents implicats en el sector energètic. Tot això fent ús de materials de proximitat, sostenibles i seguint la línia de reduir al màxim el consum energètic.

Una educadora ambiental, una enginyera en energies renovables, una treballadora social i un arquitecte serà el personal encarregat d'informar i assessorar, a tots els veïns i veïnes que acudisquen a l'oficina, en matèries relacionades amb la transició energètica i ús d'energies renovables; com accedir a les subvencions o ajudes per a fer front al pagament dels rebuts; assessorament per a estalviar en el consum energètic; o dubtes sobre factures.

L'atenció i l'assessorament en l'Oficina de l'Energia serà completament gratuït. Però, a més, es realitzaran tallers, xarrades o exposicions en les quals no només s'aprofundirà en la importància de canviar el model energètic actual, sinó que visibilitzaran la situació actual de moltes famílies. I és que un altre dels objectius d'aquest nou espai és combatre la situació de pobresa energètica que es detecta en nombroses famílies valencianes.

D'acord amb les dades de 2018, la Comunitat Valenciana, juntament amb Castella-la Manxa, Andalusia i Múrcia és una de les autonomies més afectades per la pobresa energètica, segons es reflecteix en l'últim informe nacional que va presentar l'Associació de Ciències Ambientals (ACA). En concret, a la província de València, una de cada quatre persones es troba en situació de pobresa energètica.

Destacats